Wellness-részleg a nappaliban

Tar Zsuzsanna

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Telefon és rádió a gőzkabinban, LCD-televízió és zenei rendszer a masszázsmedencében. Ilyen és ehhez hasonló különleges gépekkel kényeztetik a gyártók a szokásosnál vastagabb pénztárcával rendelkező vásárlókat, akik saját, otthoni wellness-részlegre tennének szert. Összeszedtük a legjobb hidroterápiás és masszázstermékeket, amelyek elengedhetetlen kiegészítői egy fényűző otthoni pihenősaroknak.

Napjainkra elmondható, hogy a magas árak ellenére Magyarországon is egyre több házban, lakásban jelenik meg a wellness-részleg. Elsősorban azok ruháznak be ezekre az eszközökre, akik nem érnek rá fürdőkbe járni, vagy éppenséggel intimitásra vágynak.

Hozzáértők szerint ezek a "pihenőszigetek" leginkább a házakban, a fürdőszobákban vagy külön helyiségben az udvaron, a kinti medence mellett kapnak helyet, és gyakran válnak baráti összejövetelek fő helyszínévé.


Kényelmes és elegáns megoldást keresnek

A különböző gyártók hosszú ideje dolgoznak azon, hogy termékeik ne csupán kényelmesek, de elegánsak is legyenek: legyen szó a különféle lazítást szolgáló gépek esztétikai kialakításáról vagy használatuk könnyebbé tételéről.

Hidromasszázs mindenkinek

Ha a hétköznapok feszültségéből szeretne valaki feloldódni, vagy csak izmait, ízületeit masszíroztatná meg, annak kellemes felüdülést biztosít a hidromasszázs, amelynek kialakításánál a szakemberek az ősi keleti masszázskultúra tapasztalatait éppúgy felhasználták, mint a modern hidroterápia eredményeit.

Az így létrehozott hidromasszázs-berendezések biztosítják, hogy a test meghatározott pontjaira megfelelő erősségű masszázssugár irányuljon. A nagy intenzitású mélymasszázst végző meleg vízsugár lazítja az izmokat, csökkenti a hát- és gerincfájást. "A hidromasszázs-kádak, jacuzzik, gőzkabinok, szaunák és infraszaunák egyszerre frissítik a testet és a lelket. Használatukkal sokkal fittebbnek, kipihentebbnek és erősebbnek érzi magát az ember, emellett kiváló gyógyhatásuk van a szív- és érrendszeri, valamint a mozgásszervi megbetegedésekre is" - mondta el Szalacsi Zoltán, a Wellis Magyarország Kft. üzletvezetője.

A hidromasszázs a víz és a levegő megfelelő összhangjával elért, vérkeringést fokozó masszázs. A fürdőzés során a test hőmérséklete megemelkedik, a vérkeringés felgyorsul, a vérnyomás csökken. A sejtek számára szállított oxigén és tápanyag mennyisége többszörösére nő. Mindezek mellett kitágulnak a bőr pórusai, a szövetek, izmok ellazulnak. Ezeket a hatásokat növelheti a hidromasszázs, mely összességében ajánlható a mozgásszervi és reumatikus panaszokra, a vérkeringési és anyagcserezavarok enyhítésére, illetve a visszerek, a cellulitisz megelőzésére.

Természetesen nem elhanyagolható a hidromasszázs hatása a stressz és a fáradtság kezelésében sem. A vízbe merült test súlya 90 százalékkal csökken, így az izmok és ízületek felszabadulnak a teher alól, a kellemesen pezsgő meleg víz pedig biztosítja a szellemi és az érzelmi felfrissülést.

Ez a masszázsfajta használható többek között a zuhanykabinokban, a gőzkabinokban, kádakban és a masszázsmedencékben is. A beépített hidromasszázzsal rendelkező termékek ára általában 300 ezer és ötmillió forint között mozog.

A szín- és aromaterápiás medencék hatása

Az ergonómiailag megtervezett Wellis masszázsmedencéket árusító szakemberek javasolják, hogy aki hajlandó beruházni egy masszázsmedencére, az áldozzon a beépített színterápiára is, amely a különleges hangulat mellett az egészségmegőrzésre is nagy hatással van.

Már az ősi Egyiptomban felismerték és használták a nap színspektrumokra bontott sugarainak jótékony hatását. Az orvostudomány fejlődése során többször kutatták, hogy a különböző színek miként hatnak a szervezet biológiai működésére.
    
A Wellis színterápiás világítása három különböző színű fényre épül: a zöldre, a kékre és a vörösre. Medencéik vezérlőegysége folyamatosan, lassú színáttűnéssel váltogatja ezeket az alapszíneket. A zöld jól bevált az idegi eredetű panaszok, köszvény, hörghurut és szamárköhögés esetében, a kék a harmónia, biztonság, nyugalom, feloldódás, végtelenség érzetét kelti, míg a vörös gyorsítja a vérellátást, ezért energiafokozóként is hat.


Ellazulás közben a látvány is fontos szempont

Az aromaterápia kiválóan alkalmas a lelki panaszok kezelésére, hiszen az illatanyagok és illóolajak alkalmazása befolyásolja az érzelmeket. A medencés aromaterápia elemei az inhalálás, az aromaterápiás fürdőzés, illetve az ezekkel végzett masszázs, amelyek hatásait együtt lehet élvezni a Wellis medencében, így ötvözve hidroterápiás élményt a kedvenc illatok erejével, amelynek az eredménye a pozitív hangulatváltozás.

A vállalat 2009-től új fejlesztésű, érintésre működő amerikai vezérlőrendszerrel szereli fel a medencéket, amellyel tökéletesen szabályozható a fürdőzési élmény. Az Easy Touch II. jelzi a víz aktuális hőmérsékletét, áramlásának erősségét és a világítást is. A rendszerben felmerülő esetleges hibákat a diagnosztikai szoftverrel felszerelt számítógép automatikusan kijelzi.

Fényűző kiegészítők a medencéhez

Akár rádió vagy a kedvenc CD is meghallgatható pihenés közben, a Wellis választható hangtechnikai rendszere ezt lehetővé teszi.

Az úgynevezett pop-up vízálló hangszórók kiemelkednek a medence két sarkából, ahonnan a zenét közvetlen a középpont felé irányíthatjuk. Az audio-rendszer ára közel 300 ezer forint.

És aki nem elégszik meg hallószervei kényeztetésével, az félmillió forintért akár televíziót is nézhet a vízből. A vízálló LCD televízió egy gombnyomásra automatikusan kiemelkedik a medenceházból. A tévé szinte elhagyhatatlan kiegészítője a DVD-lejátszó rendszer.

 

 

1.  Wellness-részleg a nappaliban
2.  A hölgyek kedvence

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5