Csődvédelmet kért az Escada

Címkék: Escada, csőd, válság, divat

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Csődvédelmet kért Németország legnagyobb női divatáruházlánca, az Escada. Világossá vált, hogy a jelenlegi körülmények között a divatház biztosan nem fogja tudni visszafizetni azt a 200 millió eurós hitelt, amit 2005-ben vett fel.

A müncheni központú társaság kedd késő este közölte, hogy sikertelenül zárult adósságrendezési programja, ezért bírósághoz fordul csődvédelemért. A részvényeseket szerdán tájékoztatják a héten megindítani tervezett eljárás részleteiről, amelynek célja, hogy a 2300 embert foglalkoztató cég a jelenlegi formájában tudja folytatni tevékenységét.

AFP
Egy ideje veszteséges

Az Escada egy 2005-ben felvett 200 millió eurós (54 milliárd forintos) hitelt próbált átütemezni, mert világossá vált, hogy a jelenlegi körülmények között a határidőig, 2012-ig biztosan nem fogja tudni visszafizetni. A hitelezőknek azonban csak 46 százaléka jelezte, hogy elfogadja a vállalat ajánlatát. A terv a hitelezők 80 százalékának hozzájárulásával lehetett volna sikeres.

Előző, tavaly októberrel zárult üzleti évében az Escada 582 millió eurós (157 milliárd forintos) forgalomból 70 millió euró (18,8 milliárd forint) adó utáni veszteséget szenvedett el. A mostani üzleti év első felében a forgalom 151 millió euró (40,6 milliárd forint), a veszteség 91,7 millió euró (24,7 milliárd forint) volt.

Szerdai beszámolók szerint az 1976-ban alapított divatcéget belső szerkezeti, vállalatvezetési problémák kényszerítették térdre. A tavalyi év közepén a Boss egykori vezetője, Bruno Sälzer került a világ 60 országában több mint 400 márkaboltot üzemeltető társaság élére.

A szakember költségcsökkentési programot hajtott végre, keresztülvitte több leányvállalat eladását, de az Escada "reneszánsz emberének" szerepe helyett végül a csődgondnoké jutott neki, jegyzik meg a kommentárok.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5