Több adót fizetnének az amerikai gazdagok

Címkék: jövedelemadó, adó, Obama, válság

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az Egyesült Államok tehetős adófizetőkből álló civil szervezete, a Wealth for the Common Good különös kéréssel fordult Barack Obama felé. Arra kérték az elnököt, hogy törölje el a korábbi adócsökkentési csomagot, és állítsa vissza a korábbi, magasabb jövedelemadót.

Ezúttal nem az ellenzéki politikusok és a szegényebb társadalmi rétegek képviselői szólítják fel a kormányt a terhek csökkentésére. Vagyonos adófizetők csoportja állt ki az adók emelése mellett, holott az szinte biztosan lecsökkentené a saját bevételeiket is.


Lehet, hogy Obamának a népszerűségét kell kockára tenni

A civil szervezet szerint a jövedelemadó emelése segítene a kormányzatnak áthidalni a recesszió miatti forráscsökkenést. Szerintük el kell törölni a Bush-kormány alatt bevezetett maximális adó lecsökkentését, ekkor ugyanis 39,5-ről 35 százalékra esett a 235 ezer dollár (45,5 millió forint) feletti jövedelemmel rendelkezők éves adója.

Az adó érvényessége egyébként is lejár 2011-ben, de a Wealth for the Common Good csoport szerint hamarabb kell lépni. "Az adócsökkentés 700 milliárd dollárt hagyott meg a 200 ezer dollár (38,7 millió) feletti keresetűeknél" - mondta Arul Menezes, a szervezet tagja. "Az Egyesült Államoknak kölcsönt kellett felvenni, hogy ezt az adócsökkentést lehetővé tegye, miközben az infrastruktúra, az oktatás, a kutatás és a szociális ellátás további befektetésekre szorul" - tette hozzá.

A szervezet egyik társalapítója Chuck Collins, az Institute for Policy Studies kutatója, az Egyesült Államok gazdasági egyenlőtlenségének szakértője. Korábban Soros Györggyel (aki tegnap töltötte be 79. életévét) is dogozott együtt az adók méltányos megállapításának kialakításában.

Magyarországon a 2009. július 1-jétől hatályos szabályok szerint a felső jövedelemkategória 1,9 millió forintról indul, az ez alatti összegekre 18, az e feletti jövedelemre 36 százalékos jövedelemadót kell befizetni.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5