Eladja a családi szigetet az Onasszisz-lány

Címkék: milliárdos, Onasszisz, Onassis, Skorpió-sziget

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Athina Onasszisz, a görög hajómágnás, Arisztotelész Onasszisz unokája és örököse 30 milliárd forintért árulja a nagyapjától örökölt családi szigetet, a Skorpiót.

A görög sajtó értesülései szerint a 23 éves Athina nem kívánja fedezni tovább a 80 hektáros jón-tengeri sziget fenntartásának évi 1,5 millió eurós (410 millió forintos) költségét.

A szigetet Arisztotelész Onasszisz 1963-ban vásárolta meg a görög államtól, és itt élt Maria Callas operaénekesnővel. Később itt házasodott össze Jackie Kennedyvel, az 1963-ban meggyilkolt amerikai elnök, John Fitzgerald Kennedy özvegyével. A szigeten temették el őket, és itt helyezték el Athina anyjának, Krisztinának és nagybátyjának, Alexandrosz Onasszisznak a földi maradványait is.


Sokba kerül a fenntartás

A görög sajtó úgy tudja, Arisztotelész Onasszisz végrendeletében kikötötte, hogy a szigeteit nem lehet eladni, és ha az örökösök vagy az állam nem tudja fenntartani azokat, a Skorpió- és a Szparti-szigetet az általa 20 éven át irányított Olympic Airlines légitársaságnak kell ajándékozni, hogy a cég alkalmazottai ott nyaraljanak.

Az Onasszisz-család egy bizalmasa szerint ugyanakkor a sziget igenis áruba bocsátható, a néhai hajómágnás csak annak a kis kápolnának az eladását tiltotta meg, amelyben ő és gyermekei vannak eltemetve.

A nagyapjától hatalmas vagyont - 3 milliárd eurót (820 milliárd forintot), más források szerint ennek a dupláját - öröklő Athinának kevés kapcsolata van szülőhazájával: nem Görögországban nőtt fel, jelenleg is Svájcban és Brazíliában él, görögül is alig beszél.

Az elmúlt években már eladta családja néhány görögországi ingatlanját és a családi ékszerek jó részét. Görögország pedig nem adta meg Athina férjének, a brazil Álvaro Miranda Netónak a görög állampolgárságot, hogy mindketten a görög olimpiai lovascsapatban versenyezhessenek.

A görög sajtó attól tart, hogy az Onasszisz-dinasztia örököse végleg hátat fordít Görögországnak.

A sziget 20 helyi alkalmazottjának, akik rendben tartják Skorpió létesítményeit, a gyepet és a 3 hektárnyi birtokot, ahol az Onassziszok nyugszanak, nincs semmilyen információja az örökösnő terveiről.

Amióta 1975-ben, két évvel fia, Alexander halála után Arisztotelész Onasszisz elhunyt, majd 1988-ban meghalt Christina Onasszisz is, a hely szinte elhagyottá vált.

A sziget, amelyet az örökösnő 110 millió euróért (30 milliárd forintért) árul, potenciális vevői között Madonnát, Roman Abramovics orosz mágnást és a Microsoft-alapító Bill Gates-et említik, ő júliusban állítólag már szemlét is tartott a Skorpió-szigeten.

Az Onassziszok szigete egyébként vonzza a turistákat, naponta indulnak hajójáratok Lefkáda és Kefalónia szigetéről.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5