Csaknem 8 milliárddal adják olcsóbban a legdrágább vitorlást

Címkék: vitorlás, jacht, Maltese Falcon, akció

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Valószínűleg az érdeklődők kis száma az oka, hogy a világ legdrágább, széllel hajtott jachtjának ára csaknem 30 millió euróval csökkent május óta. A vitorlázás non plusz ultrájaként is emlegetett, széllel hajtott Maltese Falcon 10 nap alatt képes átszelni az Atlanti-óceánt.

A Maltese Falcont a világ legnagyobb, leggyorsabb, legjobban megtervezett és egyben legdrágább széllel hajtott jachtjának tartják. A hajó, amely akár 10 nap alatt képes átszelni az Atlanti-óceánt, idén májusban került eladósorba, tulajdonosa nem kevesebbet, mint 99 millió eurót (26,4 milliárd forintot) szeretett volna kapni a rendkívüli hajóért, és ez a gazdasági helyzet miatt már akkor is nyomott árnak számított.

A dúsgazdag vevők azonban valószínűleg nem tolongtak, így a jacht árát 70 millió euróra (18,7 milliárd forintra) csökkentették, ami 29 millió eurós (7,7 milliárd forintos) árengedményt jelent az eredeti összeghez képest.

A 88 méter hosszú vitorlást az olasz Perini Navi luxuscég gyártotta 2006-ban. A hajó számos különlegessége közül az egyik, hogy hatalmas vitorláinak motorjait számítógépek vezérlik, így a személyzet nagy részének csak a luxuskörülmények között elszállásolt utasokról kell gondoskodnia.

A Dyna Rig nevű forradalmian új vitorlázórendszer sokak szerint mérföldkőnek számít a hajózás történetében. A három darab 58 méter magas, önálló, forgó árboc 15 vitorlát szolgál ki, ezek felülete 2400 négyzetméter.

Nemcsak a méretek és a tudás, a belső terek is a legfelső kategóriát képviselik. Például átlátszó üvegpadlók (hogy bejusson a természetes fény), körlépcsők díszítik a hajót, amin két önálló stúdiólakás is helyet kapott. Az óriási vitorlás öt szintjén csak 12 vendég számára alakítottak ki szobákat, hogy a kényelem és luxus teljes körű legyen.

A kabinokban és a közös terekben Bang & Olufsen hangrendszer, valamint hatalmas plazmatévék találhatóak.

Az 1180 tonnás, acél testű óriásvitorlás akár 19,6 csomós (36 kilométer/órás) sebességgel is tud haladni, széllel szemben is jól teljesít. A számítógéppel vezérelt vitorláknak köszönhetően a hajó különlegesen gyors fordulásokra képes.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5