Olajsejkek vásárán próbálták meg eladni a legdrágább iPhone-t

Címkék: Gulf Luxury Fair, vásár, olaj, sejk, Dubaj, luxus

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Gulf Luxury Fair elnevezésű vásár keretében az olajmilliárdosok különleges használati tárgyakat vásárolhattak az Egyesült Királyságban. A londoni Intercontinental Hotelben megrendezett eseményen többek között gyémántokkal bevont iPhone-hoz vagy egy új típusú Jaguárhoz juthattak hozzá a meghívottak. Előreláthatóan 77 milliárd forintnyi bevételt vártak a szervezők.

A Perzsa-öböl olajhatalmasságai óriási piacot jelentenek a luxusbrandeknek. A sejkeknek nem számít, ha 89 ezer font (27,5 millió forint) a gyémántokkal kirakott mobiltelefon ára, csak az a lényeg, hogy megtetsszen az adott termék.

A szervezők 140 ezer vendégre készültek a július 25 és 27-e között megrendezett Gulf Luxury Fair vásáron, amin úgy becsülték, hogy 250 millió fontot (77 milliárd forintot) költenek majd el. Ez 11 százalékkal lenne magasabb a tavalyi eredménynél.


140 látogatót várnak a Közel-Keletről

Az Amosu által újratervezett iPhone mellett 500 ezer fontért (154 millió forintért) árusított karórát is vásárolhattak a Közel-Kelet hatalmasságai. Az eseményen a Jaguár is képviseltette magát, hiszen - mint azt a cég tengerentúli értékesítési igazgatója, Chris Wilde elmondta - a közel-keleti piac rendkívül fontos a vállalatnak. Az értékesítés 15 százaléka ebben a térségben történik.

Az Egyesült Arab Emirátusok, Szaúd-Arábia és Egyiptom dúsgazdag üzletembereinek bevallása szerint ugyanis a válság őket nem érintette. "A recesszió csak bizonyos osztályokat érint. Az én osztályomat ez nem befolyásolja" - osztotta fel magában a világot egy az eseményre érkezett iraki vendég.

Ennek némileg ellentmond, hogy a legutóbbi felmérések szerint csaknem a felére csökkent Dubaj luxusáru-kereslete. A Perzsa-öböl egyik legnagyobb kereskedője azt állította, 45 százalékkal esett vissza a térségben a luxuscikkek iránti igény.

Ha azonban hihetünk az eseményen megszólalt fogyasztónak, vannak, akik továbbra is változatlan kedvvel vásárolnak.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5