Halálfejes ékszerkollekció a Diortól

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Látványos, divatos mégis maradandó kollekciót alkotott a Christian Dior divatház kedvenc tervezője, Victor de Castellane, aki emberi koponyákat ábrázoló ékszereket álmodott meg, gyémántokkal keretezve. A furcsa kiegészítőkkel halott királyok és királynők előtt tiszteleg.

Népszerű témának számít az ékszerészek, művészek között az utóbbi időben a halál, elég csak felidézni Damien Hirst "alkotását". Az alkotó platinával és gyémántokkal vonta be egy 18. századból származó 35 éves férfi koponyáját, majd 100 millió dollárért (19 milliárd forintért) sikerült eladnia egy befektetői csoport számára.

A felhasznált kövek egyike nyolc millió dollárt (1,8 milliárd forintot) ért önmagában. Sokan ízléstelennek találták a művet, mások azonban azt mondták, hogy a "gyémánt fiú" alkotója művével a mai sztárvilág jelenségeire reflektált.


Vidám kollekció a Diortól


Hasonló gondolatok adtak ihletet a Christian Dior divatháznak és évek óta nekik is dolgozó Victor de Castellane ékszertervezőnek, ugyanis a páros közelmúltban dobta piacra az elhunyt királyok és királynők előtt tisztelgő kollekcióját. A Dior Joаillerie Kings & Queens elnevezésű sorozat fő alkotóeleme emberi koponyát formáz és opál, jade, kvarc és obszidián drágakövekből készül.

A művész szerint a kollekció igencsak vidámra sikeredett, mivel az említett kövek színesek, az őket körülvevő keret pedig előkelő ruhát és koronát jelképez, és rengeteg gyémánttal készült.

Hozzáértők szerint a kollekció gyűrűs része kiváló lehet egy lánykéréshez is, hiszen a koponyák az emberi múlandóságot jelzik, és azt sugallják: rövid az élet, ezért nem szabad túl sokat gondolkodni a döntéseinken.
 
A luxuskiegészítők árát egyelőre nem közölte a divatház.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5