Arcba szúrt szépség

Címkék: mezoterápia, kezelés, teszt, injekció

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az öregedés gyorsaságának minimálisra csökkentése az arcon a legtöbb húsz-harminc év fölötti nőnek éppúgy központi kérdés az életében, mint az alakformálás vagy a diétázás. A fiatalító módszerek közül mi a mezoterápia folyamatát és hatásait mutatjuk be. A saját bőrünkön tesztelt kezelést elsősorban azoknak ajánljuk, akik a szikétől és a ráncoktól egyaránt irtóznak.

Az első szabad szemmel is jól látható ráncok észlelése az arcon komoly törést okozhat sok nő lelkében. Ilyenkor nem számítanak a miértek (genetika, stresszes élet, gyakori éjszakázás vagy egyszerűen az idő múlása), hiszen hasonló helyzetben kizárólag a hogyan kérdésnek van létjogosultsága.

Aki nem hisz a drága krémek ígérte hihetetlenül gyors és látványos revitalizációban - ahogyan a Mikulásban sem -, ráadásul a műtéti eljárásokkal szemben is vannak fenntartásai, annak is van számos lehetősége más módon fiatalodni. Ezek egyike a mezoterápia, amelyet a test számos pontján alkalmaznak, de az egyik legnépszerűbb bevetési területének mégis az arc számít.A megfelelő bőrrétegig juttatják a hatóanyagokat

A gyors, viszonylag fájdalommentes megoldásnak számító kezelést mi az Aesthetica Orvosi Központban próbáltuk ki, ahol kérdésünkre elmondták, hogy leginkább az arcfiatalításra, a fáradt bőrt felfrissítésére alkalmas módszer, ugyanakkor bármilyen aktív bőrbetegség, vagy erősen pattanásos bőr esetén nem javallott.

A szúrós kezelés működési elve

Azok kedvéért, akikben mindeddig kétségek lettek volna azt illetően, hogy a terápia valóban szúrós-e, eláruljuk, igen. A mezoterápia során ugyanis a speciális vitamin- és hatóanyag-komplexumot (többek között hyaluronsavat, polyvitamint) mikroinjekciózással juttatják a bőr alá, ami bár nem teljesen fájdalommentes, mégsem annyira riasztó, mint egy műtéti heg.

A speciális "fiatalító koktél" egyik fő összetevőjének, az emberi testben is megtalálható hyaluronsavnak az a feladata, hogy segítsen megkötni a vizet a szervezetben, ugyanakkor nagy előnye, hogy hatékonyan veszi fel a harcot a szabad gyökökkel és a káros bőrösszetevőkkel szemben. A komplexum másik főszereplője, az antioxidáns hatású polyvitamin számos vitaminból áll, így például C-vitamint, D-vitamint, E-vitamint is tartalmaz, de fokozza a kollagénszintézist is.


A fiatalító koktél hylauronsavat is tartalmaz

Az Aesthetica kezelést végző munkatársától megtudtuk, hogy a mezoterápia hatékonysága abból adódik, hogy a mikroinjekciózással a hatóanyagokat a bőr megfelelő rétegébe juttatják be. Ezen a ponton nyer mélyebb értelmet a meglehetősen elterjedt nézet, miszerint a csodakrémek csak felületi megoldást jelentenek.

A mezoterápia lényege abban rejlik, hogy itt a hatóanyagok egészen mélyre, vagyis a sejtek közé kerülnek. Mindez a sejtek regenerációját hozza magával, ami a gyakorlatban nem mást jelent, mint hogy a vízhiányos ráncok kisimulnak, az arcbőr megújul.

Pisztollyal a szépségért

A mintegy egy órás kezelés "felvezető" részében egy alapos fertőtlenítő tisztítás után, érzéstelenítő krémet visznek fel a bőrre. A 15 percnyi hatóidő lejárta után következik a maga terápia.

Az orvosi központ munkatársa kérdésünkre elmondta, hogy a legtöbb vendég jól tűri a szúrásokat, igaz, néhányan olykor apró szisszenéssel viselik a kellemetlen érzést. Ezek után kifejezetten meglepő volt, hogy a "kis mértékű" fájdalom elmaradt, kizárólag az arccsont és az ajkak körüli területeimet érintette érzékenyen az öregedés elleni harc ezen szúrós formája.

A szépségszérummal feltöltött pisztollyal az arc teljes területét (kivéve a szemhéjakat és az orrot) bejárta a szakember, különböző mélységben dolgozva. Eközben magáról a szépítőfegyverről megtudtam, hogy egy 30 grammos, steril tű segítségével juttatja a hatóanyagokat a bőr alá, a kötőszövetekbe.

A kétféle, a kezelendő testrésztől függően alkalmazott technika közül (papulláris, amikor a kezelendő bőrterületen egymástól mintegy 1,5 centiméterre, míg a napázsnál sűrűn, egymástól 1-2 milliméterre ejtenek szúrásokat) nálam a ritkábban ejtett szúrásokkal tarkított változatot alkalmazták. A kezelés végén egy speciális, algás maszkot vittek fel a bőrre, ami amellett, hogy gyulladáscsökkentő hatású, táplál és feszesít, kifejezetten kellemes illatú, legalábbis annak, aki szereti a tenger ezen illatait.


Az algás maszkot gyulladásgyökkentő hatása miatt alkalmazzák
 
A terápia záróakkordja egy K-vitaminos krémes arcmasszázs volt, amelynek egyik célja, hogy enyhítse a bőrpirosságot. A szúrások helyét apró piros foltok jelölték az arcomon, ami napszemüveggel és kibontott hajjal nem volt észrevehető.

Ez a tünet, szerencsésebb bőrtípusúak esetében alig néhány, maximum 12 órán belül megszűnik, nálam az utolsó apró pötty nagyjából másfél nap múlva tűnt el teljesen. A terápiát követően legalább 24 órán át a szaunázást, gőzfürdőt, testedzést, vagyis minden izzadással járó tevékenységet hanyagolni kell, nem így a folyadékpótlást.
 
Bár a mezoterápiát leginkább egy öt alkalmas arcfiatalítási programként ajánlják, amellyel kúraszerűen lehet látványos eredményt elérni, az egy alkalmas próba is hozott nem várt eredményt. A kezelés utáni napokon többen is jelezték a változást.

Míg kívülről csak egy alapos alvást vagy pihenést lehetett sejteni a háttérben, addig én arcbőrtulajdonosként alaposabb eltérést is tapasztaltam. A bőröm rugalmasabb, teltebb lett, igaz, drasztikus változásra állítólag 3-4 kezelés után lehet számítani.

A mezoterápiás arcfiatalítás költségei nem mérhetők az átlagos arckrémekéhez, igaz ennek megfelelően a hatása, hatékonysága sem. Egy 5 alkalomból, egy speciális krémből álló csomag 175 ezer forintba kerül, kezelésenként 35 ezerbe.

Magát a terápiát emellett más testterületeken is bevetik, így a cellulitisz, a stria és a hajhullás elleni harcban is alkalmazzák. Ezek 8 alkalmas csomag formájában vehetők igénybe, áruk a kezelés típusától és hatóanyagtól függően 130 - 175 ezer forint.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5