A leggazdagabb bevándorlók

Címkék: gazdag, üzletember, milliomos, lista

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Forbes magazin hagyományos, leggazdagabbakat tartalmazó összeállításában sok példát találunk olyan üzletemberre, akik választott hazájukban lettek sikeresek. A cikkünkben szereplő példák számára valóban "Amerika a lehetőségek földje". Az idősebbek között természetesen ott találjuk Soros Györgyöt, a fiatalok között pedig meglepő az internetes guruk magas aránya.

John Catsimatidis milliárdos szülei akkor érkeztek Görögországból az Egyesült Államokba, amikor a gyermek hat hónapos volt. Saját bevallása szerint rengeteget dolgozó édesapjától tanulta, hogyan kell pénzt keresni.

Ő maga már diákként munkába állt, később tulajdonostárs lett a boltban, ahol dolgozott. 24 éves korára már 10 piac tulajdonosa volt, és évi 24 millió dollárt (4,7 milliárd forintot) keresett. Ingatlanbefektetéseit ötmillió dollárral kezdte a hetvenes években, ma több százmillió dollárra teszik tulajdonainak összértékét.


Magyarországon született példakép

Igor Olenicoff kaliforniai ingatlanmágnás szerint egyértelmű kapcsolat van a siker és aközött, hogy valaki külföldre is hajlandó utazni szerencsét próbálni. Családja az orosz forradalom idején menekült Iránba, ő 56-ban az USA-ba. Új hazájában hitelek és lehetőségek várták, ő pedig kihasználta ezeket.

Mindketten azt állítják, hogy ambíciójukat, szívósságukat nem nagyon tudták átadni gyermekeiknek, akik már hozzászoktak a jóléthez. Ők viszont a mai napig maguk takarítják a lakásukat, és zavarja őket, ha égve maradnak a lámpák, és forog a villanyóra.

A lap a legendás bevándorlók között említi Soros Györgyöt is. A Budapesten született tőzsdeguru családja 1947-ben költözött Londonba, ahonnan tanulmányi befejezése után 1969-ben New Yorkba ment, ahol megalapította az egyik első befektetési alapot. A legtöbben legendás tőzsdei üzleteiről ismerik, illetve nonprofit alapítványa miatt, ami a fiatal demokráciákban tevékenykedik.


Sergey Brin hat éves kora óta él az USA-ban

Nemcsak a nyugdíjas korú üzletemberek között találunk újvilági sikersztorikat, az újabb keletű technológiai szektor is bővelkedik ilyenekben. Az eBay-alapító Pierre Omidyar például Franciaországban született, iráni bevándorlók gyermekeként. Programozóként tanult, és 1995-ben alapította a legnagyobb online kereskedelmi céget, amelyet jelenleg 88 millióan használnak.

A Yahoo alapítója, Jerry Yang Tajvanban született, és tíz évesen, amikor az USA-ba költözött, egyetlen szót tudott angolul, azt hogy shoe (cipő). 1995-ben alapított cégét 44,6 milliárd dollárért vette volna meg a Microsoft, de visszautasították az ajánlatot.

A Google egyik alapító-tulajdonosa, Sergey Brin orosz családjával érkezett az Egyesült Államokba 1979-ben, hat éves korában. Larry Page-el egy PHD programban találkoztak, legendás cégüket egy garázsban indították el.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5