Limitált szériás 40 éves whisky-t dobtak piacra 156 ezer forintért

Címkék: Glenfarclas 105, whisky, évforduló, skót

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Ebben az évben ünnepli a Glenfarclas whiskyfőzde a Glenfarclas 105 fajtájú italának a 40. évfordulóját. Jó hír a gyűjtők számára, hogy a vállalat 893 darab üveg, 40 éves whiskyt ad el az érdeklődőknek. A 60 fokos ital ára 790 dollár (156 ezer forint).


40 éves a Glenfarclas 105
Idén ünnepli a Glenfarclas családi whiskyt gyártó cég a Glenfarclas 105 nevezetű italának 40. "születésnapját", ugyanis a vállalat ekkor indította útjára a párlatot a kiskereskedelemben, írja a Luxurynet.ru. A cég ebből az alkalomból 893 üveg 40 éves Glenfarclas 105-öt dob piacra.

A Glenfarclas 105 egy 60 fokos, hordó erősségű skót whisky, mégis sima és lágy, ezért tisztán is élvezhető. Szakértők szerint az íze a mogyoróra, különféle szárított gyümölcsökre és a mézre emlékezet, amelyet száraz, gazdagon fűszeres sherry íz követ. Magas alkoholtartalma ellenére bársonyos utóíze van, enyhe füstösséggel.

A Grant família egyik tagja a Glenfarclas 105-öt egykor egy közeli, kedves barátja születésnapjára állította össze, amelyet az egész vendégsereg megkóstolt. A különleges, füstös íz olyannyira elvarázsolt mindenkit, hogy az ünneplők megkérték Grantet, gyártson még ebből a fajtából. A whisky ezek után szinte hetek alatt meghódította Skóciát és más országokat is.

Az igazi ritkaságnak számító ital fekete, lakkozott dobozban kerül a vevőkhöz az Egyesült Királyságban, Európában és Ázsiában. A jubileumi whisky ára 790 dollár (156 ezer forint). 

A Glenfarclas, mint vállalat különlegessége, hogy a mai napig az alapító család tulajdonában van. A Grant família ötödik generációja viszi a céget, de már a hatodik is a vállalatnál dolgozik.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5