A gazdag nők több fiúgyermeket szülnek

Címkék: felmérés, gazdag, milliomos, Ruanda

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egy holland tudományos intézet jelentős számú mintát vizsgálva kutatta, igaz-e, hogy a gazdag nőknek inkább fiú, a szegénynek inkább lánygyermeke születik. A számok bizonyítják, hogy ez valóban így van, a tudósok evolúciós okokkal magyarázzák a jelenséget. Egy jó körülmények között felnövekvő fiúnak később több gyereke lehet, mint egy lánynak.

Egy felmérés eredménye szerint a gazdag nőknek inkább fiúgyermekei születnek, míg a kevésbé tehetőseknek inkább lányai. A tudósok pedig megpróbálják megmagyarázni, hogy ennek milyen okai lehetnek.

Az evolúciós elméletek szerint amikor jók a körülmények, vagyis a kilátások az egészséges életre, nagyobb az esély arra, hogy fiúgyerekek szülessenek. Ez evolúciós szempontból azért szerencsés, mert egy fitt, egészséges fiúgyerek potenciálisan akár több száz gyermeket is nemzhet, így biztosítva a család, a gének (ha teszik, a név) továbbélését.

dailymail.co.uk
Talán ez az oka, hogy Beckhaméknél három fiúgyermek született?

A gyenge, alultáplált férfi viszont alulmarad a többiekkel (többek között nőkért) folytatott versenyben.  Újabb bizonyíték akadt, hogy a baba neme nem kizárólag a véletlenen múlik, hanem az életmód és a környezet is számít.

Egy holland tudományos intézet ehhez egy 95 ezer főt tartalmazó adatbázist használt, amit 2002 óta Ruandában állítottak össze, ahol (mint oly sok afrikai országban) megengedett a többnejűség. Az ilyen házasságokban általában szigorú a hierarchia, a magasabb rangú feleségeknek nagyobb a befolyása, és jobbak a körülményei, így a tétel helyességét vizsgálni lehet.

A Biology Letters folyóiratban megjelent kutatás eredményei igazolták az előzetes várakozásokat. A számokból egyértelműen kiderült, hogy az alacsonyabb rangú feleségeknek több lánygyermeke születik, mint a magasabb rangúaknak, vagy akár azoknak, akik férjük egyedüli házaspárjuk.

A legnagyobb különbség a harmadik, vagy annál alacsonyabb rangú feleség (106 fiúra esik 100 lány) és a monogám házasságok (ahol 99 lánygyermek születése alatt 100 fiú jön világra) között van.

A nők tudatosan nem kontrollálják, hogy milyen nemű legyen gyermekük, de úgy tűnik, hogy a nőnemű magzatok jobban viselik, ha a terhes anya nehéz körülmények között él. Ez lehet az egyik magyarázat a jelenség működésére.

Mindez valószínűleg inkább igaz Ruandában, ahol a lakosság 75 százaléka a szegénységi küszöb alatt él, és a várható élettartam 50 év, mint egy jóléti államban. Alapos európai kutatás a témában egyelőre nincs, bizonyítékként kénytelenek vagyunk elfogadni a Beckham házaspár három fiúgyermekét.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5