Magyar az első saját reptérrel rendelkező európai szálloda

Címkék: Hertelendy, szálloda, hotel, repülő

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egész Európában egyedülálló, hogy egy ötcsillagos szállodának saját leszállópályája legyen. A Hertelendy Kastélyszálló sportrepülőgéppel érkező vendégeit már 800 méteres kifutó várja, amit nagyszabású repülőnap keretében avattak fel. Bochkor Gábor pilótaként érkezett, és utasként vett részt a show-n, Veres Zoltán és Besenyei Péter légibemutatóval kápráztatta el a közönséget.

Európa egyetlen olyan leszállópályája nyílt meg, amely egy ötcsillagos szálloda sportrepülővel érkező vendégeit fogadja. A 800 méter hosszú (nem nyilvános) fel- és leszállópálya a Hertelendy kastély mellett található. A svájci tulajdonos fontosnak tartja, hogy a beruházással a sportrepülés iránt érdeklődők az igényeiknek megfelelő kiszolgálást kapják a Somogy megyei kastélyban.

deluxe.hu
A kastély hátsó bejárata

A megnyitón is kérdezősködtünk ezzel kapcsolatban, és kiderült, komoly fegyverténynek tartják, hogy a tehetős vendégek immár repülőgéppel is érkezhetnek. A kastély a pálya megnyitásával "felkerült a repülési térképekre", és létezik olyan réteg, amelynek tagjai tárgyalásaikhoz és szabadidejük eltöltéséhez olyan helyszínt keresnek, ami magángéppel is elérhető.

A füves leszállópályának köszönhetően a remények szerint az egész régió felkeltheti a sportrepülősök érdeklődését. A környező országokból, valamint Németországból, Svájcból is számítanak új vendégekre, akik komolyabb géppel távolabbról is érkezhetnek.

A repülőtér megnyitójára egy színvonalas repülőnap keretében került sor. Bemutatórepülésen szerepelt többek között egy első világháborúban is használt Po-2 repülőgép, egy Bell 206-os helikopter, egy komoly motoros sárkány, és kötelékben repült két Cirrus repülőgép. Ejtőernyős bemutató keretében svájci és magyar zászló is érkezett a nézők elé, az utóbbi három ernyőből állt össze.

Műrepülő-bemutatót tartott Besenyei Péter világbajnok és Veres Zoltán Európa-bajnok műrepülő, valamint Szabó Topi Zoltán és Bochkor Gábor. A műsorvezető (aki a bemutatóra maga vezette géppel érkezett) repülés közben tudósított élményeiről, a legjobb magyar műrepülő-pilóták pedig közvetlen közelről mutatták meg, hogy mit tudnak a repülésről, majd a földön meséltek repülős élményeikről.


Besenyei Péter a repülésről beszél

A vendégek ízelítőt kaptak a hely által kínált aktív programokból, például sétakocsikázhattak, vagy éppen agyaggalambra is lőhettek. A profi szimulátor mellett valódi gépre is ülhettünk, és föntről is megnézhettük a környéket. A megnyitó keretében a Deluxe Magazin újságírója ült kétfedeles An2-es repülőgépen és egy ötüléses apró helikopteren is, mindkettő felejthetetlen élmény volt.

A Hertelendy Kastély leszállópályájának ünnepélyes megnyitóján Vágó József, a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Igazgatója, valamint Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke is beszédet mondott.

A 150 hektáros parkkal övezett kastélyt a tehetős Hertelendy Andor építtette az 1920-as évek elején, Budapesttől 220 kilométerre. A svájci tulajdonban lévő ötcsillagos szállóban 14 kastélyszoba, a vadászházában pedig további 6 apartman található. Egy modern technikával felszerelt konferenciaterem is rendelkezésre áll, számítanak rendezvényekre is.

Luxusszínvonalon kívánják kiszolgálni az aktív kikapcsolódást keresőket is. A kastély környéke frekventált vadászterület, a hatalmas parkban számos sportolási lehetőségre van lehetőség. Tenisz, agyaggalamb-lövészet, golf gyakorlópálya és lovaglás akár a kastélyszálló saját lovain is.

Az egyik különlegesség a parkban található eredeti finn fafűtéses szaunaház, a Kelo szauna. A kastély fűtéséről, a medencék és a fürdőszobák melegvízéről az 55 fokos termálforrás gondoskodik, így a környezetbarát épület nem bocsát ki szén-dioxidot.

A specialitásokat és hagyományos ételeket egyaránt felvonultató választék alapanyagainak egy része a szálló biokertészetéből származik. A kastély Kutas-Kozmapusztán, Kaposvár és Nagykanizsa között, a Balatontól 50 kilométerre található.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5