Hol síelhetünk a nyár közepén?

Címkék: síelés, gleccsersí, Dubaj, Chile, Kaprun

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Chilembu Krisztina

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Bár a legtöbben homokos tengerpartról álmodoznak, ha beköszönt a kánikula, vannak, akik ilyenkor is hóra és jégre vágynak, és a tökéletes vakáció elképzelhetetlen a számukra síelés nélkül. Ők az Alpok gleccsersíterepei mellett fedett sípályák közül választhatnak, ha nem akarnak a déli féltekére utazni. Utazási szakértőket kérdeztünk, milyen lehetőségei vannak azoknak, akik nyáron is téli sportokat akarnak űzni.


Síelés a déli féltekén

Annak, aki nem elégszik meg a gleccsersízés adta lehetőséggel, vagy technikai tudása miatt még nem merészkedik ezekre a sípályákra, nem marad más, mint a déli féltekére való utazás. A magyarok Főleg Új-Zéland és Chile sípályáit keresik ilyenkor, mondta Déri Tamás. A repülőjegyre legalább 180 ezer forintot kell szánni, a kinti árak pedig körülbelül az ausztriai költségeknek felelnek meg.

iStock
Az Alpok helyett az Andokban is síelhetünk

A Tensi-csoport többek között a felkapott chilei síparadicsom, a Valle Navado pályáira szervez utakat igény esetén. A 3 ezer méteres magasságban fekvő pályákon található Dél-Amerika legnagyobb síelésre alkalmas területe. Az Andok szívében található komplexumban 35 snowboardpálya is van, és helisízésre is van lehetőség. A hazai szempontból "nyári" síelés azonban nem olcsó mulatság, már csak a távolság miatt sem. A Tensi-csoport chilei síútjainak ára 550 ezer forinttól kezdődik repülőjeggyel együtt.

Mesterséges pályák

Ha a világ másik felére inkább télen utaznánk, idő- és költséghatékony megoldást jelenthetnek a nyugat-európai mesterséges sípályák. Az első hócsarnok 1987-ben nyílt meg Ausztráliában. Azóta világszerte számos hasonló komplexum létesült, többek között a senftenbergi Snowtropolis, vagy a hollandiai Snow World, ami a világon a legnagyobb beltéri síkomplexumnak számít.

Itthon egyelőre csak a Ski Dubai foglalkoztatja a szervezetten utazókat. Az egyébként más síkomplexumokhoz képest nem túl nagyméretű fedett pálya a nem kifejezetten vastag pénztárcával rendelkező utazók számára is elérhető, és másik nagy vonzereje, hogy felszerelést is adnak a helyszínen.


A Ski Dubai általában fél-, egynapos program

A Ski Dubai inkább egy különleges program a nyaralás során, csak emiatt nem utaznak Dubajba a turisták, mondta Salamon Péter, a VIP Travel régiós képviseletének vezetője. A Dubajba utazók számára továbbra is a mesés gazdagság, valamint a Jumeirah, a Burj Al Arab és újabban az Atlantis hotel luxusa jelent hatalmas vonzerőt.

A 85 méter magas Ski Dubai arénában öt pálya van, a legfeljebb 1500 vendég befogadására képes komplexum leghosszabb pályája 400 méter.

Az 50 centiméteres vastagságú havas terepet mintegy 7 ezer forintos kiadással élvezhetjük két órán keresztül.

A síelés általában a 9-10 napos nyaralás egyik félnapos programja, a mesterséges síterep a dubaji szállodákból maximum 45 perc alatt megközelíthető. A programnak egyébként komoly konkurenciája akadt, ez pedig nem más, mint a sandboard, vagyis a homokdeszkázás, ami egyre népszerűbb a kalandra, és nemcsak pihenésre vágyó fiatalok körében.

 

 

1.  Hol síelhetünk a nyár közepén?
2.  A déli félteke és mesterséges síparadicsomok

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5