Kisemmizte exférjét Németország egyik leggazdagabb nője

Címkék: per, válás, milliomos, gazdag, házassági szerződés

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Szinte üres kézzel távozik a házasságból Németország egyik leggazdagabb nőjének exférje. A brit bíróság döntése alapján Katrin Radmacher érvényt szerezhet házassági szerződésének, annak ellenére, hogy Németországban írták alá az esküvő előtt 4 nappal.

A döntés értelmében a jelenleg Monacóban élő milliomosnő érvényt szerezhet a házassági szerződésnek, és nem kell osztoznia exférjével a vagyonán. A bíróság döntése jogtörténeti jelentőségű, ezentúl az angol jogrendszer is érvényesnek tekinti a külföldön készült házassági szerződéseket.

dailymail.co.uk
Katrin Radmacher és a csaknem üres kézzel távozó exférje

Katrin Radmacher tavaly indította meg a válópert. A bíróság akkor nem vette figyelembe a korábbi házassági szerződésben foglaltakat, többek között arra hivatkozva, hogy az exférj annak idején nem részesült független jogi tanácsadásban, és arra kötelezte az örökösnőt, hogy 5,6 millió fontos (1,8 milliárd forintos) kompenzációt fizessen exférjének.

Az exférj ehelyett csak 1 millió fontot (317 millió forintot) fog kapni. Ezenkívül 2,5 millió fontért (794 millió forintért) vásárolhat egy házat. Az ingatlant azonban vissza kell adnia, ha kisebbik lánya, a jelenleg 6 éves Chloe betölti a 22. életévét.

Lord Justice Thorpe, az ügy egyik bírája szerint az a mód, ahogy eddig a brit bíróságok házassági szerződéseket kezelték, egyáltalán nem volt ésszerű, és korábbi generációk erkölcseire alapult. Nem voltak hajlandók elismerni, hogy önálló, felnőtt emberek annak idején hoztak a jövőjükre vonatkozóan egy döntést. Mindezt egy olyan korban, ahol a válás általánosnak számít.

A jogi gyakorlat megváltoztatása kiváltotta az egyházi vezetők felháborodását, mert véleményük szerint a bíróság ezen döntése aláássa a házasság intézményét, és az embereket felbátorítja a válásra.

Katrin Radmacher, egy papírgyártó birodalom örökösnője és Nicolas Granatino egy londoni night klubban ismerkedtek meg.


A 100 millió fontos (31,7 milliárd forintos) vagyonnal rendelkező menyasszony azonban nem bízott a véletlenre semmit. 1998-ban, az esküvő előtt négy nappal az örökösnő dúsgazdag apja nyomására megkérte francia származású vőlegényét, hogy kössenek házassági szerződést, amelynek értelmében egy esetleges válás esetén a milliomosnő vagyona érintetlen marad.Egy elegáns londoni lakásba költöztek, és két lányuk született. 2003-ban a bankárként dolgozó férj otthagyta a munkahelyét, hogy doktori diplomát szerezzen, és idejét tanulmányainak szentelje.

A házasságuk megromlott, és 2006-ban elváltak. Ekkor az exférj jövedelme az addigi 120 ezer fontról (38 millió forintról) a negyedére csökkent.
 


Az asszony azzal vádolta exférjét, hogy úgy akart ledoktorálni, hogy közben egy milliomos életét éli - felesége vagyonából. Granatino megcsappant jövedelme ellenére továbbra is a legjobb éttermekbe, luxusautókkal járt és rengeteget költekezett.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5