Már az olcsóbb luxusvillákra vadásznak az orosz gazdagok a francia Riviérán

Címkék: Oroszország, gazdag, villa, francia Riviéra

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Visszafogottabban költenek a külföldi elit ingatlanokra a krízis idejében az oroszok, de most sincs ok a panaszra, hiszen a vásárlási kedvük nem múlt el. Az utóbbi időben az olcsóbb villákat keresik, de a cél még mindig a francia Riviéra.

A gazdasági krízis igencsak megváltoztatta a tehetős oroszok külföldi, luxusingatlan-vásárlási szokásait, derült ki a Knight Frank tanácsadó cég felméréséből. A szakértők megjegyzik: a recesszió ellenére a gazdag oroszok a korábbi gyakorlathoz hasonlóan most is érdeklődnek a külföldi luxusházak iránt, sőt, még mindig a francia Riviéra a legnépszerűbb célpont.    
 

Nem keresik már az oroszok a parti-villákat

A leendő vásárlók mostanában leginkább az 5-15 millió eurót (1,3-4 milliárd forintot) érő villák után kutatnak, és talán túlzottan is körültekintően érdeklődnek az ingatlanok környékéről, illetve a lakóközösségről, mivel ezeket a házakat már nem csupán nyaralónak szánják, sokkal inkább állandó lakhelynek. Vannak esetek, amikor a vevő a vásár előtt kibérel egy lakást a kiszemelt környéken, hogy megtudja, milyen a közbiztonság.

Ezen kívül észrevehetően megcsappant az olyan nagyméretű villák iránti kereslet, amelyeket az oroszok eddig előszeretettel vásároltak partizás céljából, illetve kerülik azokat a helyeket is, ahol sok a szórakozóhely.

A francia Riviérán vásárlók 11 százalékát tavaly az oroszok tették ki, de sok vevő érkezik Nagy-Britanniából, Franciaországból, Olaszországból, Belgiumból vagy éppen Indiából is.

Néhány hónapja attól "rettegett" a francia média, hogy a francia Riviéra teljes egészében orosz kézbe kerülhet, mivel egyre több orosz milliomos jelent meg a környéken és vásárolt kastélyt, borászatot vagy éppen hotelt. Sokan akár 100 millió eurót is hajlandóak voltak áldozni az új otthonuk tökéletessé tételére.

Ez a helyzet azonban megváltozott, eladási roham szállta meg az orosz tulajdonosokat, mivel sokan nem tudták fenntartani az ingatlanjaikat, sőt, voltak olyanok is, akik féláron "szabadultak" meg a kúriáiktól.

A felmérés szerint a figyelem ezek után Nagy-Britanniára összpontosult, ahol akkora arányban jelentek meg az orosz gazdagok, hogy miattuk emelkedtek meg a londoni elit házak árai.

Nem hagyták figyelmen kívül az oroszok Montenegrót, Franciaországot, Németországot és Csehországot sem.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5