Nem tudta kifosztani a válás után meggazdagodott milliomost az exfeleség

Címkék: válás, milliomos, per, Egyesült Királyság

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Nem kell nagyobb válási összeget fizetnie annak a brit férfinak, aki a házasság felbontása után lett milliomos, mondta ki a napokban a bíróság. Az üzletember a válás kimondásának idején vagyona 42 százalékát engedte át az exfeleségének.

dailymail.co.uk
Martin Walkden nem osztozik
Martin Walkden házához azután szegődött a szerencse, miután elvált feleségétől, Kimtől. A férfit a 2006-ban, a válás kimondásakor 500 ezer font (162 millió forint) kifizetésére kötelezte a bíróság, az exfeleség a férfi vagyonának 42 százalékával távozott a házasságból.

Időközben a Triesse nevű fűrészáruval kereskedő céget, amelynek Walkden egyik fő részvényese volt, több mint 3,7 millió fontért (1,2 milliárd forintért) értékesítették. Az adásvételnek köszönhetően az elvált férfi bankszámlája több mint 1,8 millió fonttal (585 millió forinttal) gyarapodott.

Amint Walkden vastagodó pénztárcájáról az exfeleség tudomást szerzett, azonnal bírósághoz fordult, és a válási összeg módosítását kérte. Azzal indokolta igényét, hogy az apanázs megállapítása exférje részvényeinek értékén alapult, amelyek annak idején tízszer kevesebbet értek, mint ma.

A bíróság végül elutasította az asszony kérelmét. A részvénypiac kiszámíthatatlanságára és arra hivatkoztak, hogy a válóper idején nem lehetett biztosat tudni a részvények sorsa felől. A döntés precedensként szolgálhat a jövőben a hasonló esetekben.

A bíróság határozatának megszületése előtt a 46 éves férfinak egyébként nem volt kifogása az ellen, hogy exneje az előírtnál több pénzt kapjon.
 
Az üzletember 1986-ban kötött házasságot, 1995-ben pedig 100 ezer fontot, azaz 32 millió forintot fektetett be a később nyereségesen értékesített cégbe.

Egy másik brit üzletember azért fordult bírósághoz, mert a gazdasági válságra hivatkozva utólag meg akarta kurtítani az exfeleségének megítélt válási összeget. Az 50 éves, dél-afrikai származású befektető tavaly egyezett meg exfeleségével a tekintélyes összegben, amely akkori összes vagyonuk 43 százalékát tette ki, de már nem akarja kifizetni ezt az összeget.

Az ügy azonban olyan új fordulatot vett, amely az exfeleség malmára hajtja a vizet.

Kiderült ugyanis, hogy a milliárdos évek óta kettős életet él, és egy másik családja is van, szeretője és kisfia csak egy saroknyira él a férfi otthonától, és a családi nyaralásokon is ugyanabban a szállodában laktak. Az ügy tárgyalása júliusban folytatódik.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5