330 millió egy vacsora a milliárdossal

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az idén 330 millió forintnak megfelelő összegért kelt el a Warren Buffett társaságában elkölthető vacsora. A világ második leggazdagabb emberével való közös étkezésért legtöbbet ajánló licitáló nevét egyelőre nem hozzák nyilvánosságra.

Az 1,68 millió dolláros (330 millió forintos) összeg szokás szerint a San Francisco-i hajléktalanokat és szegényeket segítő Glide Foundation nevű jótékonysági szervezet számlájára kerül. A szervezőket sokkolta az aukció sikere, mondta Denise Lamott, az alapítvány szóvivője, annak ellenére, hogy az összeg elmarad a tavalyitól.


Bill és Melinda Gates Warren Buffett társaságában

A győztes licitáló nevét nem hozzák nyilvánosságra, legalábbis a vacsora időpontjáig biztosan nem.

2008-ban egy kínai üzletember, Zhao Danyang fizette ki a rekordnak számító 2,1 millió dollárt (414 millió forintot) a vacsoráért, 2007-ben pedig egy befektető, Mohnish Pabrai több mint 650 ezer dollárt (128 millió forintot) ajánlott azért, hogy együtt étkezhessen a Berkshire Hathaway vállalatcsoport vezérigazgatójával.

Warren Buffett 2000 óta bocsátja áruba magát egy vacsora erejéig, évente egy alkalommal. Az idei aukción kívül eddig összesen 4 millió dollárt, azaz csaknem 800 millió forintot szerzett az alapítványnak.A Forbes magazin vagyonlistája szerint Warren Buffett jelenleg a világ második leggazdagabb embere. A gazdasági válság miatt tavaly 62 milliárd dollárra becsült vagyona 37 milliárd dollárra apadt.

Cége, a Berkshire Hathaway részvényeinek értéke 50 százalékkal csökkent, így a mágnásnak 25 milliárd dolláros veszteséget kellett elkönyvelnie az utóbbi időben.

A 78 éves üzletember 2006-ben nyilvános ígéretet tett arra, hogy vagyona nagy részét jótékony célokra fogja fordítani, és jelentős összegeket juttat majd barátai, Bill és Melinda Gates alapítványának.


 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5