Letartóztatták a 24 milliárdos ékszerrablás gyanúsítottjait

Címkék: ékszer, luxus, Harry Winston, Párizs, rablás

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Őrizetbe vettek 32 embert a tavaly decemberben kirabolt párizsi Harry Winston ékszerbolt ügyében, és többet megtaláltak az elrabolt méregdrága cikkek közül is. A luxusüzletből 24 milliárd forint értékű ékszert vittek el.

A letartóztatásokat hétfőn jelentette be a francia rendőrség. A gyanúsítottakat azután állították elő, hogy egy orgazda tovább akarta adni az ékszereket, tájékoztatott a rendőrség, hozzátéve, hogy a vevő "külföldről jött".

Az őrizetbe vett embereket, akik között megtalálható a luxusüzlet egyik biztonsági őre is, a rablásban való részvétellel, az akció előkészítésével, illetve az ékszerek eladásával vádolják.

AFP
A biztonsági őr is gyanúsított

Franciaország történelmének legnagyobb értékű rablását tavaly decemberben követték el. A Harry Winston párizsi üzletét négy fegyveres férfiból álló banda rabolta ki. Ketten közülük nőnek voltak öltözve, megfenyegették az üzlet alkalmazottait, majd begyűjtötték az ékszereket a vitrinekből és az általuk nyilvánvalóan ismert titkos tárolókból is.

A londoni székhelyű Lloyds biztosítótársaság, amely 85 millió euróra, azaz 24 milliárd forintra taksálta a világhírű amerikai cégtől elrabolt ékszereket, 1 millió dolláros (203 millió forintos) jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

A Harry Winstonnál vásárolt annak idején ékszereket Richard Burton amerikai színész felesége, Elizabeth Taylor számára, és tőlük vásárolt gyűrűvel jegyezte el Arisztotelesz Onasszisz hajómágnás is Jacqueline Kennedy egykori amerikai first ladyt.

A Harry Winston ékszerház a Luxury Institute nevű, New York-i székhelyű elemzőcég szerint a világ legfelkapottabb ékszerháza. A New York-i ékszerház leginkább a gyémánt ékszerek tervezésével vívta ki elismertségét. A legendás ékszerész, Harry Winston örökségét továbbvivő Thom Browne dizájner nemcsak a szebbik nem számára, hanem a férfiaknak is készít gyémántokkal díszített darabokat. 


Világszerte 18 Harry Winston bolt van, amelyek száma a következő években várhatóan megduplázódik majd.

A legolcsóbb modell 3700 dollárnál (754 ezer forintnál) kezdődik (egy pár gyémánt fülbevaló), a legdrágább ékszerek ára pedig elérheti a több millió dollárt is. Egy átlagos vásárlás a Harry Winston boltokban 40-50 ezer dollárra (8,1-10,1 millió forintra) rúg.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5