A botránykeltő rendező szerint a gazdagok okozták a válságot

Címkék: Michael Moore, Cannes, film, gazdag, Egyesült Államok

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Michael Moore, a botránykeltőként ismert rendező új filmjében a gazdasági világválságot vizsgálja meg. A bemutatót októberre tervezik, és Moore valószínűleg ezúttal sem fogja vissza magát, ha messzemenő következtetéseket akar levonni. Szerinte ugyanis a gazdagok tehetnek a recesszióról.

Michael Moore a gazdagsággal helyezkedik szembe, ugyanis legújabb filmjében a tehetőseket okolja a globális gazdasági recesszió kialakulásáért. "A gazdagok valamiért úgy gondolták, hogy nem eléggé gazdagok. Többet, sokkal többet akartak. Így aztán következetesen kifosztják az amerikai népet és a nehezen megkeresett pénzüket elveszik. Miért teszik ezt? Erre keresem a választ" - mondta a rendező, Michael Moore Cannes-ban.

wsj.com
Michael Moore filmrendező

James Scurlock filmrendező és producer a Newsweeknek írt cikkében azt írja, Moore elvéti a célt a témaválasztással. Allen Stanford és Bernie Madoff megemlítése ugyan valóban jó választásnak tűnik, de valamennyi vagyonos embert okolni a gazdasági recesszió miatt tévedés. Scurlock rávilágít, hogy a globális értelemben vett fogalmak szerint a "gazdag" jelző csaknem a teljes amerikai lakosságot magában foglalná, így utalva arra, hogy a rendező az ilyen jelzőkkel kétségessé teszi a film objektivitását.

Moore filmjében pénzügyi szakembereket szólaltat meg, de afelől sem lehet kétségünk, hogy részletesen és drámai képekkel mutatja be majd, mit okozott a gazdagok önzősége a szegényebb osztályok mindennapjaiban. Reméljük, hogy az Egyesült Államokat a rendező nem két jól elhatárolható társadalmi rétegre kívánja osztani, valamint hogy pénzügyi-gazdasági okfejtéseket is hallunk majd a filmben, enélkül ugyanis nehéz lesz megmagyarázni a válság valódi indító erőit.

A The Wall Street Journal azt írja, ne keverjük össze a "Wall Street" és a "gazdag" fogalmakat.

Felteszik a kérdést: vajon tényleg a Google alapítói, a Walton család vagy Bill Gates okozta a gazdasági krízist? Utalnak arra, hogy a gazdagokat "Wall Street-ieknek" beállítani félrevezető és sértő.

Michael Moore témaválasztása, mint mindig, nagyon aktuális és egyben megosztó. A nézőknek fel kell készülniük arra, hogy ne hagyják magukat az érzéseik által befolyásolni. Különösen egy olyan témával kapcsolatban, ahol mindenki érintett, fontos a higgadt gondolkozás, különben érzéseink könnyen félrevezethetnek minket.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5