Megvehető a szárnyas fejvadász háza

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Árverésre bocsátják a filmesek egyik közkedvelt épületét, a Los Angeles-i Ennis House-t, amelyet a világhírű építész, Frank Lloyd Wright tervezett 1924-ben.

A Los Feliz negyedben, egy dombtetőn álló, 27 ezer textilhatású cementtömbből formált épülettel Wright az ősi maja templomok hangulatát idézte fel.

nytimes.com
Eladó a számos filmes alkotásban is szereplő Ennis House

A ház, amelyet 2005 márciusában felvettek a legveszélyeztetettebb amerikai műemlékek listájára, számos híres filmben szerepelt díszletként, köztük A sáska napjában (1975), A szárnyas fejvadászban (1982), a Mulholland Drive-ban (2001), de ugyancsak feltűnt több tv-sorozatban (Twin Peaks, South Park), és forgattak benne több videoklipet is.
    
A 2000 négyzetméteres építmény kikiáltási ára 15 millió dollár (hárommilliárd forint), az árverést a Christie's aukciós cég bonyolítja le az épületet restauráló Ennis House Alapítvány kérésére.

Az alkotó unokája, Eric Lloyd Wright úgy véli, hogy a háznak lakókra van szüksége, mert nagyapja olyan tereket épített, amelyek önmagukban is kreatív erőt sugároznak.

Az 1959-ben elhunyt Frank Lloyd Wright a XX. század egyik legkiválóbb építésze volt, aki maradandót alkotott lakóházakkal, középületekkel és templomokkal. Leghíresebb művei közé tartozik a New York-i Solomon R. Guggenheim múzeum, a tokiói Imperial Hotel és az Angyali üdvözlet görög-keleti temploma Milwaukee-ban.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5