Elkelt a világ legdrágább tolla

Címkék: legdrágább, gyémánt, platina, Aurora

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A világ legdrágább töltőtollából mindössze egyetlen darab készül évente. Egy olasz cég gyártja manufakturális keretek között, értékét elsősorban a kupakon lévő hatalmas gyémánt adja. Kerek egymillió eurót kérnek érte.

Az Aurora Diamante elnevezésű toll platina kupakján egy több mint 30 karátos De Beers gyémánt van. A toll arany változatban is rendelhető, de ez nem befolyásolja jelentősen az árát, amit a gyémánt nyom fel az egekbe. A különleges írószerszámot kerek egymillió euróért (282 millió forintért) kínálják eladásra.


30 karátos töltőtoll

Hegye két összetevője közül a ródium a keménységet és tartósságot is, a 18 karátos arany inkább az eleganciát képviseli. Az apró hegyre egyedi kívánságnak megfelelően kerülhet rá egy szignó, címer, vagy egy akár portré is, ettől lesz igazán egyedi az irószerszám.

A neves brit tollszakértő, Mark Fitzgibbon azt nyilatkozta, hogy a sok szakmában töltött év során sem találkozott még ennyire drága tollal.

Az első példányt most sikerült értékesíteni, 1,47 millió dollárt (300 millió forintot) fizetett érte végül egy meg nem nevezett vevő. Talán vonzó befektetésnek tűnt neki ez a csak a legkomolyabb ékszerekhez hasonlítható írószerszám.

A toll nem egyedi, de sorozatgyártásról is túlzás lenne beszélni. Az olasz Aurora cég manufakturális keretek között évente mindössze egyetlen darabot készít belőle.  

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5