Iható Chanelt készített egy mixer

Címkék: koktél, Tony Conigliaro, Chanel, ital, mixológia

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Chanel legendás illatát, a No 5-öt ezentúl nemcsak illat, hanem koktél formájában is élvezhetjük egy híres brit mixológus, Tony Conigliaro jóvoltából. Az iható Chanel alapja egy egy Perrier-Jouet champagne-koktél.


Chanel illatú koktél
A mixológus már korábban is tanulmányozta a parfümöket, több parfümkészítővel is konzultált és felfedezte, hogy mennyi hasonlóság van a munkájuk között. Kitalálta, hogy koktélformába transzformálja a Chanel legendás parfümjét.

A kreáció elkészítéséhez el kellett mélyednie parfümkészítés tudományában. Kitalálta, hogy az illatjegyeket egy kockacukorba fogja helyezni, így az illatok a pezsgő tetején érvényesülhetnek. Két évnyi próbálkozás és rengeteg sikertelen kísérlet után megszületett az az ital, amelynek alapja a Perrier-Jouet champagne-koktél.

Az esszencia megalkotásakor a Chanel illatának jegyeit használta fel, így többek között ylang-ylangot, rózsát, szantálfát, jázmint tartalmazó illatkeverék szabadul fel a kockacukorból.

Az italt széles pezsgőspohárban szolgálják fel, hogy az illatok jobban érvényesüljenek.

A koktélt Conigliaro legújabb londoni bárjában lehet kipróbálni. A szórakozóhelyet egyébként szinte csak pontos cím (Colebrooke Row 69) alapján megtalálni, még a neve sincs feltüntetve - talán így akarták elérni, hogy csak a bennfentesek térjenek be, hogy megtapasztalják a különleges, több érzékszervre is ható élményt.

Tony Conigliaro a molekuláris mixológia egyik leghíresebb képviselője. Dolgozott Heston Blumenthal három Michelin-csillagos séffel is,

A Perrier-Jouet a világ egyik leghíresebb champagne-i pezsgőháza. Tavaly rekordáron kínálta kollekcióját, a limitált szériás pezsgők árát 12 palackonként, vagyis ládánként 50 ezer euróban (azaz 14 millió forintban) szabta meg a francia gyártó. A Perrier-Jouet pezsgőház a Pernod Ricard tulajdonában van.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5