Deluxe főoldal

Overdose-t fényterápiával gyógyítják

Címkék: fényterápia, Overdose, Aga Khan, Mikóczy Zoltán

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

PannoniaOverdose.hu

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Nem indul Overdose Európa legrangosabb rövid távú versenyén, a newmarketi July Cup-on sem, de mivel állapota folyamatosan javul, akár már augusztusban ismét versenyezhet. Addig is fényterápiával gyógyul, sőt, meghívást kapott a világ lóversenysportjának egyik legsikeresebb futtatója, Aga Khan franciaországi tréningtelepére is, hogy ott készüljön fel a késő nyári, kora őszi versenyekre.

Overdose túl van a betegsége nehezén, ám ennek ellenére törlésre kerül a newmarketi July Cup-ról, tehát Európa első számú rövid távú versenyén sem indul, de késő nyáron, vagy kora ősszel be tud kapcsolódni az idei versenyekbe - mondta el a Pannoniaoverdose.hu-nak Mikóczy Zoltán, a mén tulajdonosa. A megmérettetések előtt vissza kell nyernie az egészségét, illetve fizikálisan is formába kell hozni.

pannoniaoverdose.hu
Overdose a Kincsem parkban


A ló gyógykezelésének része a fehérjementes diéta, ami 30-40 kilogrammos súlyvesztéssel jár, ám a futtató szerint ez nem veszélyes állapot, sőt, jót tett az állatnak. Két hét tréning alatt a régi kondíciója visszanyerhető.

Nemrégiben felmerült, hogy külföldön folytatódik a ló rehabilitációja, de a szakértők időközben meggondolták magukat. Az ok pedig egy újfajta eljárás, amely gyorsíthat a gyógyulás folyamatán. Fenyő Márta legújabb találmánya olyan fényforrást képes előállítani, amely helyreállítja a különféle sérüléseket, mivel felgyorsítja a saját, természetes védekező mechanizmusokat és serkenti a szövetek regenerálódását. Mindamellett fájdalomcsillapító hatása is van.

"A gyógyulási, regenerálódási folyamatot nem siettetjük, hiszen türelmet igényel, ez az eljárás pedig nem jár sem műtéttel, sem fájdalommal" - közölte Mikóczy. Hozzátette: Overdose megbarátkozott a fényterápiával, és a kezelés óta jó a hangulata, a mozgása pedig lassan, de egyenletesen javul. A telivér naponta kétszer sétál nyereg alatt és csupán könnyű poroszkáló munkát végez, mivel nem akarják terhelni.

Mikóczy Overdose lovasa, Christophe Soumillon közvetítésével kapott egy ajánlatot, hogy Dózi a híres futtató, Aga Khan franciaországi istállójába kerülhetne, és ott folytatódhatna a regenerációja. A tulajdonos nem él a lehetőséggel, mivel az egy tréningistálló, ahol a lovakat a versenyekre készítik fel, ezért nem a gyógyulásán lenne a hangsúly.

Mikóczy szerint bíztató a ló állapota, épp ezért babonából nem tervez előre. Annyi azonban biztos, hogy augusztusnál korábban nem versenyez már Dózi.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5