Deluxe főoldal

Lovasbemutatók és gasztronómiai élmények Zánkán

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Versenyek, lovasbemutatók, gasztronómia, bor és népművészet mellett zenei és színházi programok is várják az érdeklődőket a Zánkai Lovas Napokon június 18-a és 28-a között az idén 40 éves Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumban.

A Zánkai Lovas Napok 19. és 21. között "A" kategóriás Fogathajtó és "B" kategóriás Minősítő és Nemzetközi Versennyel kezdődnek; 20-án a jubileumi Zánkavics nap, 21-én az I. Zánkai Gyermek Lovasnap szórakoztatja a közönséget.

port.hu
Kép egy korábbi fesztiválról


A gasztronómia és a borászat jegyében 22. és 24. között az I. Kárpát-medencei Boros és Lovas Fesztivál várja azokat, akik a lovak mellett a népművészetnek és a kulináris élvezeteknek is hódolni szeretnének. Az étel és borkóstolások mellett szakmai programokon is részt vehet a hallgatóság, a kisebbek pedig gyermekrajz pályázaton mutathatják meg kézügyességüket.
    
A 25-én kezdődő V. Nemzeti Lovas Fesztivál közönsége önálló, korhű táborokban ismerkedhet meg az egykori huszárok, íjászok, kunok, honfoglalók, cigányok, betyárok és kurucok életével, a western lovasok tábora mellett egy magyar szekértábor is helyet kap majd.
    
A fesztiválon Magyarország minden tájáról érkező különleges lovasbemutatók kínálnak izgalmas időtöltést az egybegyűlteknek. A résztvevők színes kavalkádja a díszes megnyitón egyszerre közel hétszáz lóval vonul majd fel. Megelevenednek a már-már elfeledett népi hagyományok, így a fogatolás, csikósok, lovas lakodalom, paraszti munka, a szüret és a vásár is.

A lovassport szakágait is megismerheti a nagyérdemű, úgy mint a fogathajtást, díjugratást, díjlovaglást, lovas tornát és lovaspólót.
    
Az I. Kárpát-medencei Boros és Lovas Találkozón a Vágtázó Csodaszarvas zenekar koncertje 22-én este, Pál István "Szalonna" és Bandájának fellépése pedig 23-án mulattatja a publikumot. A Világnak Világa című történelmi musicalt a Tapolcai Musical Színpad művészei adják elő 24-én, másnap a Grease és 26-án az Abba Show látható.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5