Lézert és hyaluronsavat az arcra

Címkék: kezelés, anti-aging, lézer, hyaluronsav

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Tesztkörutunk legújabb állomásaként a napjainkban sokat emlegetett hyaluronsav hatásait vizsgáltuk meg. A fecskendős módszer helyett egy fájdalommentes, lézerterápiás formában igyekeztünk szépülni, mégpedig a Levendula Day Spa Vitacontrol Lasersystem kezelésén. Bár a lézeres jelző sokaknak riasztónak tűnhet, a 90 percet simán túléltük. A ránckezdemények kevésbé.

A hyaluronsav áldásos hatásairól nem kevés női magazin szépségrovatában olvashattunk már. Nincs hiány olyan hirdetésekben sem, amelyek ezzel a jelzővel ígérik, ha nem is az örök, de az átmeneti fiatalodás lehetőségét.

Úgy döntöttünk, utánajárunk, mi is rejlik a varázsszer titokzatos neve mögött. Ha az injekciós befecskendezésnek nem is, de a "hyaluron-intercellular-gél" infravörös hideglézerrel való bőrbejuttatásának alávetettük magunkat.

Helyszínként a Levendula Day Spa szolgált, ahol Magyarországon elsőként vették fel a szolgáltatási palettára a kategóriájában jelenleg legerősebb felületi lézeres kezelésnek számító Vitacontrol Lasersystemet. A szoftlézeres arcterápiát itt azóta is szakértői kezekre bízzák. A központ kozmetikusai folyamatos kapcsolatban vannak bőrgyógyászokkal, így a vendégek orvosi felügyelet mellett fiatalodhatnak.

Géllel a bőr mélyére

A módszer lényege, hogy az infravörös hideglézer-, szoftlézer-terápia során hyalurongélt juttatnak a sejtek belsejébe. Vagyis a három különböző korcsoportnak is ajánlott kezelés két fontos, önmagában is igen hatásos elemből áll.


Infravörös hideglézer munka közbenEgyik a terápiás lézer, amely stimulálja a bőrben lévő sejteket, így élénkít, vitalizál, tudtuk meg a Levendula Day Spa kezelést végző szakemberétől. A bőr jobban lélegzik, a tápanyagfelvétel javul, a bőrben felhalmozódott méreganyag lebontása felgyorsul. Emellett az infravörös hideglézer segít felépíteni a kezelés másik fontos elemének, a sejtek belsejébe juttatott hyalurongélnek a molekulaszerkezetét.

Ezen a ponton már erősen indokoltnak éreztük, hogy feltegyük a kérdést a kezelést végző kozmetikusnak, mi is pontosan az a hyaluronsav? Kiderült, hogy ez a szervezetünkben, pontosabban a kötőszöveteinkben található természetes alkotóelem, amely serkenti a kollagén és az elasztin újraképződését, ugyanakkor a bőr folyadékmegkötő képességéért is felelős. Míg újszülöttként a legmagasabb mértékű hyaluronsav-tartalommal dicsekedhetünk, 40 éves korunkra ez már a múlté, hisz a sav mennyisége ekkorra már megfeleződik.

Tapasztalat saját bőrön

Harminc felé közeledő tesztalanyként azonnal ráéreztem az utánpótlás fontosságára, amiről lényegében maga a kezelés is szól. A finom molekuláris, hígítás nélküli hyalurongél (Hyaluron-Intercellular-gél) arcbőrbe történő masszírozásától még maga a lézer sem tartott vissza. Az ígéret szerint ugyanis a mester kettős segítségével a bőr hyaluronsav-koncentrációja jelentősen megemelkedik, ennek következtében "egyértelmű, látható és érezhető bőrmegfiatalodási" hatás lép fel.Hyalurongél, nem fáj, de szépít


Ezek fontosságát nem kis adag hiúsággal bíró nőként én sem vitattam, szó nélkül foglaltam el helyemet a kezelőszékben, és adtam meg magam a Vitacontrol prevention 90 perces csomagjának. A fájdalomküszöböm viszonylag magas, mégsem volt alkalmam élni vele, hiszen magamban a lézer gondolatához társított hasító fájdalom helyett kellemes bizsergést érzékeltem csupán az arcbőrömön. A kellemes, nyugtató zene, exkluzív és visszafogott környezet is sokkal inkább a kikapcsolódást szolgálta, semmint csupán a pánikhangulat oldását.

Első lépésként felvitték a teljesen megtisztított bőrömre a hűs hatást keltő, hígítás nélküli hyalurongélt, majd ezt követően területenként vett kezelésbe a lézeres szerkezet (a 6 lézerdiódának köszönhetően a besugárzás egy aránylag nagy, 4,5 cm²-es kezelési felületre egyenletesen vetül). Ennek használatát természetesen szakképzettséghez kötik, sietett megnyugtatni a kozmetikus, aki mindeközben azt is elmondta, érdemes minél több folyadék bevitelével segíteni és fenntartani a későbbiekben a végeredményt.

Az aznapi szaunázást és gőzfürdőzést viszont nem javasolta, mondván, ilyenkor folyadékvesztésnek kitenni magunkat nem túl szerencsés.

A kezelési idő kifejezetten kellemesen telt (pihe-puha, meleg kiegészítőket, papucsot, köpenyt, törülközőt , szemvédőt és teát is kaptam), és bár nekem sikerült végig beszélgetnem, bátran állítom, hogy adott esetben bónusz sziesztaként is felfogható a másfél óra.

 

 

1.  Lézert és hyaluronsavat az arcra
2.  Hatásos végeredmény

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5