Milliárdokért eladó egy 17. századi luxushotel

Címkék: hotel, Hotel de Crillon, eladó, Starwood Capital

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Eladó Franciaország egyik legnevezetesebb szállodája. Az amerikai Starwood Capital a napokban hirdette meg az ingatlant, amelynek kikiáltási ára 420 millió euró.

Az amerikai Starwood Capital nevezetű befektetésekkel foglalkozó cég eladásra kínálja a tulajdonába tartozó híres párizsi szállodát, a Hotel de Crillont. A világ egyik legrégibb és legdrágább luxushoteljének kikiáltási ára 420 millió euró (117 milliárd forint).

Az ingatlan Párizs központjában, a híres Concorde téren található. Valaha királyi vendégeket, ma gazdag külföldieket látnak itt vendégül. A hotelben megfordult már Winston Churchill, Franklin Roosevelt, Elizabeth Taylor, Madonna és Arnold Schwarzenegger is.

m-2.ru
Eladó a nevezetes épület


A hotelt 1758-ban építették XV. Lajos király parancsára, aki kormányzati épületnek szánta az ingatlant, amely később lett csak szálloda.

A hotelban 103 "normál" felszereltségű szoba, 39 luxusszoba, öt fényűző apartman és gyönyörű belsőkert szolgálja a vendégek kényelmét. Hozzáértők szerint a hotel sokkal alkalmasabb lenne egy tehetős személy saját ingatlanjának, mint szállodának.   

A Hotel de Crillon 2005 óta a Starwood Capital tulajdona, előtte a Taittinger família tudhatta a magáénak. Szakértők szerint érthetetlen, hogy a cég miért éppen most, a válság idején szándékozik megválni a szállodától, amikor az ingatlanárak folyamatosan csökkennek.

Nem ez az első kiváló hotel, amelyet a közelmúltban eladásra kínáltak. A szaúdi hercegnek, Alwaleed bin Talal al-Saudnak a recesszió miatt meg kell válnia a világ egyik legjobb szállodájától. Az uralkodó 450 millió dolláros (több mint 102 milliárd forintos) bevételt vár a Raffles eladásából. Alwaleed bin Talal al-Saud a bevétellel ellensúlyozná az időközben megnőtt kiadásait.

A Raffles Hotel Szingapúr leghíresebb, koloniál stílusú szállodakomplexuma.

A hotelt Sir Stamford Raffles alapította, és eredetileg angol kereskedelmi és katonai központként működött. A kezdetekben még csak tíz szobás szálláshely 1899-ben már háromszintes luxusszállodává alakult, étterme pedig 500 vendég kiszolgálására volt képes.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5