Így válnak a milliárdosok

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A leggazdagabbak válása általában igen hosszadalmas és drága mulatság. Míg van, aki csak egy-egy jachttal, luxusingatlannal vagy magánrepülőgéppel lesz szegényebb, mások a válási összeg kifizetése után akár milliárdos státuszukat is elveszíthetik. Összegyűjtöttük a legbotrányosabb milliárdos-válásokat.

A Forbes magazin szerint a világ 793 dollármilliárdosa közül 52 az utóbbi időben vált el, és minden ötödik mágnás túl van már legalább egy válási procedúrán.

Amikor cégekbe és részvényekbe fektetett vagyonról van szó, számos szerződő felet is be kell vonni az eljárásba, mondta Michelle Smith, az Institute for Divorce Financial Analysts válásra szakosodott gazdasági elemző cég területi igazgatója.


Berlusconi feleségénél betelt a pohár


Egy milliárdos ezért nemcsak az ügyvédjét, hanem magánnyomozót és egy egész szakértői csapatot visz magával a tárgyalásokra, akik számba veszik a befektetéseket, a műkincseket, az ékszereket. Így a jogi költségek igen magasak lesznek a végén, de ezek kifizetése általában nem okoz gondot a gyakran több milliárd dollárral gazdagodó, illetve szegényedő feleknek.

Silvio Berlusconi és Veronica Lario

Az olasz miniszterelnök és felsége botrányokkal teli házassága 19 éve ad kitűnő témát a bulvárlapoknak. A politikus sosem rejtette véka alá hódításait és a fiatal, szép nők iránti rajongását. Amikor az asszonynál a betelt a pohár, és Berlusconitól hiába várta a bocsánatkérést, elindították a válási procedúrát. Egyes források szerint maga a politikus is elvárta volna nejétől, hogy elnézést kérjen tőle.

Mivel a milliárdos házassága előtt tett szert 6,2 milliárd dolláros vagyona nagy részére, szakértők szerint Veronica nem számíthat hatalmas válási összegre, viszont az európai parlamenti választások eredményére a miniszterelnök magánélete hatással volt. A nem hivatalos eredmények szerint pártja a szavazatok 34,7 százalékát szerezte meg a várt 40 százalék helyett.

Stephen és Elaine Wynn

Las Vegas "királyának és királynőjének" válása és az ezzel járó osztozkodás átrendezheti a kaszinóváros térképét. A házaspár számos közös céget birtokol, amelyek valószínűleg megszűnnek vagy átalakulnak, mert nem tudnak megfelelően működni, ha tulajdonosaik harcban állnak egymással, vélik a szakértők. A házaspár egyébként már egyszer elvált 1986-ban. Vagyonukat 1,5 milliárd dollárra becsülik.

Bernie és Slavica Ecclestone


Elvi és méretbeli különbségek


A Forma-1-guru optimista maradt akkor is, amikor márciusban hivatalosan is kimondták a válást a nála csaknem harminc évvel fiatalabb, amazontermetű Slavicával. Bár az asszony egy tekintélyes összeget kap majd, a mágnás 3,7 milliárdos vagyona nem kerül veszélybe.

Richard és Margaret Scaife

Az utóbbi idők egyik legbotrányosabb válását mondhatja a magáénak T. Mellon&Sons pénzintézet örököse. A konzervatív nézeteket valló férfiú második felesége, Margaret magánnyomozót fogadott, és kiderült, hogy a Scaife-nak van egy 43 éves szeretője, aki mellesleg korábbi foglalkozását tekintve prostituált.

A válás után az exfeleség 725 ezer dollárt, azaz 150 millió forintot kap havi apanázsként Richard Scaife 1,3 milliárd dollárra becsült vagyonából.

Omid Kordestani és Bita Daryabari

Omid Kordestani Google-milliárdos számos "kollégájához" hasonlóan fiatalabbra cserélte feleségét. A 2,2 milliárd dolláros bankszámlával rendelkező internetmágnás összemelegedett egyik kolléganőjével, és elvált feleségétől. Az elhagyott feleség azonban nem sokáig bánkódott a házasság miatt, újra férjhez ment, és a fényűző esküvővel visszavágjon exférjének.
 
Az eseményen, amelyet amit természetesen a váláskor megszerzett pénzből finanszírozott, Daryabari 1 millió dolláros (206 millió forintos) gázsit fizetett Julio Iglesiasnak, a pár a mexikói Marquis Cabo San Lucas hotel elnöki lakosztályát vette ki napi 4000 dollárért (824 ezer forintért), és persze a giccses tűzijáték sem maradhatott ki, amelynek utolsó felvonásaként hatalmas szív jelent meg az égen.  


Roman és Irina Abramovics

A házaspár 16 évig élt együtt, és öt gyermekük született. Amikor 2006-ban Abramovics elhagyta a feleségét Dasha Zhukova miatt, az asszony 300 millió dollárt (62 milliárd forintot) a mágnás jelenleg 18,7 milliárdos vagyonának 1,6 százalékát kapta meg egy angliai ingatlannal, egy jachttal és egy magánrepülőgéppel együtt.

Timothy és Edra Bilxseth

Timothy Bilxseth a válása óta már nem tartozik a milliárdosok táborába. Exneje, Edra birtokába került a hanyatlásnak indult híres síresort, a Yellowstone Club is.

Az oregoni ingatlanmágnás törökországi és caicos-i szigeteit próbálja eladni 75 millió dollárért (15,5 milliárd forintért), egyelőre sikertelenül.
 
Edra Bilxseth árulja a Chateau de Farcheville nevű francia kastélyát is, 57 millió dollárért (11,8 milliárd forintért).  A 15 hálószobás birtokot az asszony éjszakánként 24 ezer dollárért (5 millió forintért) adja bérbe.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5