Veszélyben az aranyvécé

Címkék: arany, ékszer, luxus, Hongkong, Hang Fung

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Valószínűleg beolvasztják azt a 24 karátos aranyból készült toalettet, amely a hongkongi Hall of Gold legfőbb turistalátványosságának számít. A vécét készítő ékszerház akár 32 millió dollárra is szert tehet, ha eladja az aranyat.

A vécét a hongkongi Hang Fung Gold Technology ékszerház készítette, és a Hall of Gold állandó kiállítási tárgyaként szerepel. Előfordulhat azonban, hogy az érdeklődők nem sokáig gyönyörködhetnek az előkelő toalettben, ugyanis az arany egyre emelkedő ára miatt a készítők a beolvasztáson gondolkoznak.  


A luxus maximuma


Ez akkor fog bekövetkezni, ha az arany unciánkénti ára eléri az 1000 dollárt, azaz 201 ezer forintot, írta a Luxury Insider nevű luxusblog. A beolvasztás után az aranyat a cég eladja, és a bevételt az ékszerház bővítésére fordítják.  (A színarany ára unciánként 955 dollár a cikk írásának idején).
 
Az egyelőre vécé formában létező, több mint 900 kilogrammos aranytömb megvásárlása annak idején igen jó befektetés volt a cégnek, az arany iránti kereslet ugyanis egyre nagyobb Kínában. A becslések szerint a vécé beolvasztása után az aranyat akár 32 millió dollárért (6,4 milliárd forintért) is értékesíthetik.

Az arany toalett beolvasztása már évek óta várat magára, a The Sun című brit bulvárlap már tavaly foglalkozott a kérdéssel. A lap akkori információi szerint az aranyvécé életének végét az arany unciánkénti árának 500 fontra (163 ezer forintra) való emelkedésétől várták.

A terjeszkedésre azért van szükség, mert az ékszerház bevételei 2007-ről 2008-ra 40 százalékkal nőttek, és meglevő 160 üzlet számát ezerre akarják növelni.

"A GDP gyorsan nő, és sokan meg tudják fizetni, amire szükségük van, így luxuscikkeket vásárolnak" - mondta az ékszerház szóvivője tavaly márciusban.

Az ékszerházat 1979-ben alapították. Az ékszerkészítő műhely mára dizájnnal, exporttal és kutatással is foglalkozó cégbirodalommá nőtte ki magát. A cég a patinás toaletten kívül palotát és kínai istennőszobrokat is készített már színaranyból.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5