Elvesztette vagyonát a könyörtelen milliomos

Címkék: csőd, milliomos, gazdag, Egyesült Királyság

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Tönkrement az Apprentice című brit gazdasági valóságshow egyik állandó szereplője, a jelölteket vizsgáztató milliomos, Paul Kemsley. Az üzletember ezek után nem tudja ellátni a műsorban a feladatait, így másik kérdező keseríti meg a gyakornokok életét.

Paul Kemsley, aki immár négy szezon óta stresszelte a Sir Alan Sugar Apprentice című valóságshow-jának részvevőit, tegnap esti elődöntőben már nem volt képes ellátni a feladatait. A csődbe jutott exmilliomos helyét Alan Watts veszi át a műsorban.

A múlt csütörtökön azonban lefoglalták a milliomos cégcsoportjának ingatlanjait.

dailymail.co.uk
Régi szép idők


Kemsley 1995-ben hozta létre a Rock Joint Ventures nevű cégcsoportot. Spread Betting nevű, árfolyam-fogadásnak is nevezett tevékenységgel kezdett foglalkozni. A Spread fogadásnak is nevezett spekulációs lehetőség lényege, hogy komolyabb tőkebefektetés nélkül, de magas kockázattal, gyorsan és egyszerűen lehet részvényekkel kereskedni.

Az üzletember a pénzét idővel ingatlanokba fektette, New York-i irodaházak, a Burberry korábbi Haymarket-beli székháza, egy török luxusvilla-komplexum és egy futballpálya képezte a napokban lefoglalt cégcsoport 500 millió fontos vagyonát.

A 42 éves üzletember, aki egészen eddig a milliomosok közé tartozott, fényűző életmódjának köszönhetően olyan szórakozóhelyeken fordult meg, mint a Las Vegas-i Planet Casino és sztárok társaságát élvezhette, mint Pamela Anderson, vagy Gemma Garrett brit szépségkirálynő.

Barátai közé tartozott Sir Philip Green, a TopShop tulajdonosa és a Newcastle United futballklub tulajdonosa, Mike Ashley. Sir Alan Sugarral való barátsága akkor kezdődött, amikor mindketten a Tottenham Hotspur futballklub részvényesei lettek.

Paul Kemsley vagyonát a Sunday Times tavalyi vagyonlistája 180 millió fontra (58 milliárd forintra) becsülte. Az üzletember általában nem nyilatkozott szerényen életmódjáról, egy ízben azt mondta, hogy "ha akar valamit, meg is veszi".

A válság azonban véget vetett ennek az életmódnak. Egy héttel az egyesült államokbeli Lehman Brothers összeomlása előtt a milliomos komolyabb összegekben fogadott a pénzintézet felépülésére. A fogadás miatt pereskedni kezdett a Spreadex nevű spread-betting céggel, ezenkívül eljárást indítottak ellene azért, mert egy sikertelen fogadásra beszélte rá Frank Lampardot, a Chelsea játékosát.

Az Apprentice című reality az idén 5. alkalommal kerül a BBC műsorára. A valóságshow-ban Sir Alan Sugar brit milliomos keres megfelelő ambíciókkal és képességekkel rendelkező gyakornokot. A valóságshow nyertese akár igazgató is lehet Sugar egyik vállalatánál.

A milliomos, aki saját képességeinek köszönheti több mint 800 millió fontra rúgó vagyonát, az idén 15 jelentkezőből választja ki azt az egyet, akinek munkát és feljebbjutási lehetőséget kínál. Az idei reality témája egy nagy-britanniai üdülőhely forgalmának növelése.


A versenyzőknek kimerítő feladatokat kell teljesíteni az előbbre jutás reményében. Azzal, akinek nem sikerül megütnie az elvárt szintet, a milliomos könyörtelenül közli, hogy ki van rúgva. 


 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5