10 hónap után találta meg a nyertes a 2 milliárdot érő szelvényt

Címkék: nyeremény, lottó, Ausztrália, gazdag

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Családi pénzszűke miatt ellenőrizte régi lottószelvényeit egy nő Ausztráliában. Kiderült, hogy a harmincas éveiben járó egyetemista összesen 2 milliárd forintnak megfelelő összeget nyert egy olyan szelvénnyel, ami 10 hónapja lapult a fiók mélyén.

A nyertes szelvényt a harmincas éveiben járó nő az apjától kapta ajándékba 10 hónappal ezelőtt. A férfi összesen 8,7 ausztrál dollárért (1300 forintért) vásárolta a szelvényt.


Majdnem lemaradt a nyereményről

"Ahogy reggel felébredtem, aggódni kezdtem a pénzügyeink miatt. Valami arra késztetett, hogy ellenőrizzem a régi lottószelvényeket, mert ha nyernék valamit, akkor ki tudnám segíteni a szüleimet" - mondta az egyetemi hallgató  a sajtónak.

A szelvény még két hónapig lett volna érvényes. A be nem váltott lottószelvényről hónapokon át cikkeztek az ausztrál napilapok, de a vagyont érő papírdarab mit sem sejtő a tulajdonosához nem jutottak el a hírek.
 
A nő több lottószelvényt is tárolt a fiókjában. Amikor megtalálta a nyertes szelvényt, először azt először azt hitte, hogy a nyereménye 13 ezer ausztrál dollár, azaz kétmillió forint. A lottózóban azonban kiderült, hogy elnézte az összeget, és a vélt összeg ezerszeresét, 13 millió ausztrál dollárt (2 milliárd forintot) vihet haza.

Nem ő az egyetlen lottónyertes, aki elfeledkezett arról, hogy lottószelvényt vásárolt. A szerencsésebbek még időben beváltják a véletlenül megtalált szelvényeket, akadnak olyanok is azonban, akik feledékenységük miatt soha nem részesülhetnek a nyereményből.

A szerencsések közé tartozik az németországi Rheinland-Pfalz tartományban élő 52 éves, kétgyermekes férfi is, aki egy időre teljesen megfeledkezett arról, hogy vásárolt hetekkel korábban egy szelvényt.

Bár a média az ő esetében is nagy erőkkel kezdett kutatni a titokzatos nyertes után, de a férfi még akkor sem reagált, amikor az újságok azt is megírták, hogy tartományon belül egy kisváros, Bad Neuenahr volt a szelvény feladási helye.

A szórakozott nyertes hat héttel a nagy nyeremény után tért be egy lottózóba, hogy kitöltsön egy újabb szelvényt, ekkor vette észre, hogy tulajdonképpen már nyert közel négymillió eurót.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5