Otthona eladására kényszerítik a milliomost

Címkék: csaló, börtön, milliárdos, ingatlan

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Craig Johnsont, aki jelenleg csalásért ül börtönben, háza eladására kényszeríti a bíróság. A 138 millió fontot elcsalt vállalkozó választás előtt áll: vagy visszafizeti az összeg ötödét, vagy további tíz évet ülhet a börtönben.

A Craig Johnson csalási ügyében tavaly év végén hozott döntés meglepő volt, nemcsak az eltulajdonított összeg nagysága, de a csalók vezetőjére kiszabott 12 éves börtönbüntetés miatt is. Craig Johnson és társai 138 millió fontnyi (44 milliárd forintnyi) forgalmi adót csaltak el az állami kasszából.

bbc.co.uk
Eladó az adócsaló kastálya


Az elkövetők igazi luxuséletmódot folytattak, amire az eltulajdonított pénz adta az anyagi hátteret. Egy helikoptert, egy jachtot, autókat és ékszereket foglaltak le a rendőrök, amik elfogásáig Craig Johnson birtokában voltak.

Miután a csaló több mint fél évet töltött elzárva, a bíróság ajánlata egyre kecsegtetőbb lehet számára: ha ugyanis visszafizet az államkasszába 23 millió fontot (7,3 milliárd forintot), eltekintenek a további 10 éves büntetéstől.

Johnson háza 2,75 millió fontért (880 millió forintért) került a piacra. A Meaford Hallban úszómedence, edzőterem, és helikopter-leszállópálya is található. A következő hónapban árverésre bocsátják a házban talált Bentley Arnage-t, Ferrari 355-öt, Range Rovert és egy Ducati motort is.

Nem tudni, hogy a börtönben ülő Johnsonnak sikerül-e valamennyi vagyontárgyát 23 millió font értékben pénzzé tenni. Neki azonban ennyi az ára 10 év szabadságnak, így bizonyára mindent elkövet majd, hogy megszerezze a pénzt.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5