Helikopterrel üldözte a milliomos a betörőt

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egy brit milliomos több mint 80 kilométeren át üldözött egy furgonnal menekülő betörőt magánhelikopterével. Az akciófilmbe illő, kétórás hajsza többe került az üzletembernek, mint amekkora értéket a tolvaj ellopott.

Jeremy Taylor brit milliomos éppen felszállt 1,9 millió fontos (605 millió forintos) helikopterével, hogy egy üzleti útra induljon. Arra lett figyelmes, hogy egy fehér furgon hajt ki a birtokáról.

telegraph.co.uk
Az akcióhős milliomos és felesége


Korábban már többször is betörtek a rezidenciájára, ezért elhatározta, hogy ezúttal nem hagyja futni a tolvajt, mondta Jeremy Taylor a Daily Telegraph brit lap online verziójának. A menekülő betörő észrevette, hogy követik, és egy akciófilmbe illő, több mint 80 kilométeres, két órás üldözés vette kezdetét.

A tolvaj először egy "u" alakú kanyart tett, hogy a milliomos elveszítse szem elől, majd két közeli településen haladt keresztül, abban reménykedve, hogy el tud tűnni a többi fehér furgon között.

A dúsgazdag pilótát azonban annak ellenére sem tudta lerázni, hogy annak feljebb kellett repülnie a településekre vonatkozó légi közlekedési szabályok miatt. A betörő a következő faluban balra kanyarodott, majd egy erdőn keresztül folytatta az útját.

Az üldözésbe beszállt a milliomos 28 éves húga és az anyja is, miután a műholdas telefonján értesítette a családtagjait az akcióról. Mrs. Taylor azonban egy idő múlva abbahagyta a száguldozást, mert kifogyott a benzin az autójából.

A furgon átlagosan 100 kilométer per órás sebességgel haladt, így nem sok esélye volt az óránként akár több mint 300 kilométeres sebességgel üldöző helikopterrel szemben. A rabló végül a Stody nevű falunál feladta a versenyt, és gyalog menekült tovább.

A rendőrség nem sokkal később elfogta. A 28 éves tolvaj beismerte, hogy tűzifát, vasvillát, dízeles kannákat és egy traktorhoz használatos akkumulátort tulajdonított el a milliomos birtokáról. A férfit feltételesen szabadlábra bocsátották.

Az üldözés során elhasznált üzemanyag a milliomosnak 2500 fontba (800 ezer forintba) került, ami jóval több, mint a tolvaj által okozott kár. Ennek ellenére Jeremy Taylor úgy véli, hogy megérte az akció, mert neki az elv a fontos.

A rendőrkapitány a 24 című akciósorozat egyik jelenetéhez hasonlította az üldözést, és azt mondta, hogy pályafutása során még nem látott hasonlót.

"Nagyon bosszant, ha valaki betörést kísérel meg. Nem akartam hagyni, hogy elszökjön, ha megvolt a lehetőségem, hogy utánamenjek" - mondta az üzletember, és egyben csalódottságát fejezte ki a bíróság ítéletével szemben.

A 38 éves, négygyermekes családapa dömpereket forgalmazó cég igazgatójaként tett szert vagyonára.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5