125 év ékszereit állítja ki a Bulgari

Címkék: ékszer, Bulgari, gyémánt, sztár, luxus

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Páratlan ékszerkiállítással ünnepli Rómában fennállásának 125. évfordulóját a legendás Bulgari ékszerház, amely a Történelem és az örökkévalóság között címmel mutatja be ékszerterveinek fejlődését azóta, hogy 1884-ben a Via Sistinán megnyílt az első üzlete.

A maga nemében az első ilyen jellegű kiállítás a Palazzo delle Esposizioni termeiben kapott helyet. A felsorakoztatott száz ékszer, óra és műtárgy értéke miatt rendkívüli biztonsági intézkedések övezik a tárlatot.

www.businesweek.com
Vagyonokat érő ékszereket állítanak ki


A nagyközönség elé tárt ékszerek közül több a Bulgari Vintage Collection része, amely páratlan történelmi gyűjtemény, és amelynek darabjai eddig a Bulgari széfjeiben pihentek. Az ékszerek másik része magángyűjteményekből származik.

A kiállítás a ház történetét időrendben bemutatva nyolc szekcióra bontható, az elsőben a legenda alapítójának, a jó szerencse reményében Görögországból Itáliába vándorolt Szotiriosz Voulgarisznak a munkái láthatók.

A második rész a húszas-harmincas évek csillogását idézi fel, akkoriban az art deco által diktált stílusvilágot Voulgarisz három fia vitte sikerre a cégnél. A harmadik szekcióban a negyvenes és ötvenes években érvényesülő francia iskola szépségei csodálhatók meg, ekkor már olyan neves vevői voltak a via Condotti 10 alatt álló üzletnek, mint Nelson Rockefeller, Gary Cooper, Clark Gable vagy éppen Marlene Dietrich.

A hatvanas évek a stilizált formák és a letisztult vonalak időszakát jelentették a cég történetében; ez idő tájt Grace Kelly, Audrey Hepburn és Liz Taylor érezte úgy, hogy élete nem teljes Bulgari-ékszer nélkül. Liz Taylort a kezére pályázó Eddie Fischer ezzel a mondattal vette le a lábáról: "Az egyetlen szó, amit olaszul akarok neked mondani, az a Bulgari".

A hetvenes éveket bemutató teremben a pop art, a nyolcvanas évtized ékszerdivatját ábrázoló galériában az innováció volt az úr. A kilencvenes évek terme már az olyan sztárok korszaka, mint Madonna. Az utolsó teremben a millennium csodái tekinthetők meg.

Az egyes termeket kisebb szekciók kötik össze, van amelyik a híres márkanév formáit mutatja be, de akad egy dolce vita rész is, amelyben az Anna Magnani, Gina Lollobrigida és Monica Vitti által viselt ékszerek láthatók.


      

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5