Vagyonilleték kivetését kérik magukra a német gazdagok

Címkék: vagyonilleték, milliomos, német, tehetős

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Átmeneti időre szóló vagyonilleték kivetését javasolja a német tehetősekre 23 gazdag német, enyhítendő a gazdasági válságnak a legszegényebbeket sújtó következményeit.

A "Vagyonosok a vagyonilletékért" elnevezésű kezdeményezés egyik képviselője Berlinben elmondta: javaslatuk célja, hogy két éven át 5 százalékos illetéket fizessenek be az államkasszába mindazok, akiknek összvagyona meghaladja a félmillió eurót. Bruno Haas szerint ezáltal legalább 50 milliárd euró folyhatna be; a pénzt a kormány oktatásügyi és környezetvédelmi beruházásokra, valamint a munkanélküli segélyek és az állami ösztöndíjak összegének emelésére fordíthatná.


Saját vagyonukat adóztatnák meg a tehetősek


A 23 név között nem akad közismert német milliomos: sem az Aldi üzlethálózatot birtokló Albrecht fivérek, sem a BMW legnagyobb részvényese, a Quandt-család nem csatlakozott (még) a kezdeményezéshez. Az aláírók többsége orvos, pedagógus és magánzó; vagyonukat többnyire örökölték. A vagyon pedig felelősséggel is jár - hangoztatja Haas.
    
A kezdeményezéséhez hasonló követeléssel állt elő nemrég a szakszervezeti szövetség (DGB), a Baloldal pártja, a Zöldek, valamint a szociáldemokrata párt (SPD) balszárnya. A gazdagok azonban tovább mennek, mint a pártok, hiszen a német parlamenti pártpaletta bal szélén elhelyezkedő Baloldal is csupán egymillió euró fölött vetne ki 5 százalékos különadót a nagy vagyonokra.
    
Az egyre súlyosbodó gazdasági válság miatt hatalmas nyomás nehezedik a szövetségi és a tartományi költségvetésekre. Az apadó bevételek nyomán elkerülhetetlennek tűnik a kiadások lefaragása, miáltal tovább nyílhat a szegények és gazdagok jövedelme közötti olló - mutatott rá Haas.

Ennek fényében felháborítónak nevezte, hogy a konzervatív pártok (CDU, CSU) és a liberális FDP adócsökkentési ígéretekkel szédítik a polgárokat a szeptemberben esedékes parlamenti választások előtt.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5