A legfiatalabb milliomosok a Guinness Rekordok Könyvében

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A világtörténelem legvagyonosabb gyermekeinek a névsorát is tartalmazza a Guinness Rekordok Könyve. Az összesítésből kiderül, hogy a leginkább kifizetődő munka a színészkedés, de a babaárusítás sem rossz üzlet.


Coogan a nagy nevettetővel
Már nem csupán a legnagyobb fizetések kerülnek be a Guinness Rekordok Könyvébe, hanem a legfiatalabb milliomosok is, írja a Marketing Media Review, amely szerint az összesítésben szereplő fiatalok nagy többsége színészkedéssel lett vagyonos, persze akadnak kivételek is.

A lap szerint a listára felkerült többek között Jackie Coogan, aki hatévesen lett sztár Charlie Chaplin A kölyök című filmjében. Még kilencéves sem volt, és már Hollywood egyik legjobban fizetett sztárja lett, heti 22 ezer dollárt (mai árfolyamon 4,5 millió forintot) keresett. Coogan hiába volt minden idők legfiatalabb milliomosa, anyja és mostohaapja ékszerekre, kocsikra, drága ruhákra szórták el keresetét.

Hosszas pereskedés után csak százezer dollárhoz (21 millió forinthoz) jutott hozzá Coogan.

Shirley Jane Temple már akkor megkereste a több mint egymillió dollárt (mai árfolyamon 210 millió forint), amikor még be sem töltötte a tizedik életévét. Felfedezője, Charles Lamont egy táncstúdióban lelt rá. Az Educational Pictures-nél forgatott első filmjei megbuktak, 1933-ban a Fox igazolta le Temple-t, aki a Bright Eyes című filmjével robbantott a kasszáknál. A kislány a Curly Top című filmjéért 1936-ban már heti 15 ezer dolláros (hárommillió forintos) gázsit kapott. Színészi karrierje 1939-ben ért véget.

Nem minden azonban a színészkedés, hiszen a dollármilliomosok legújabb generációjához hasonlóan a tinimágnások nagy része is az internetnek köszönheti mesés gazdagságát, de akad közöttük olyan is, aki lekvárfőzéssel vagy babák árusításával tett szert vagyonára.

Cameron Johnson már 9 éves korában pénzt keresett azzal, hogy meghívókat készített szülei partijára. 11 éves korában már több ezer dolláros megtakarításokkal rendelkezett az eladott képeslapoknak köszönhetően. A kiváló üzleti érzékkel megáldott kisfiú 100 dollárért (21 ezer forintért) megvásárolt húgától egy 30 darabos babakészletet, és az eBay-en keresztül az összeg tízszereséért értékesítette a játékokat. Kedvet kapott az üzlethez, és nagy tételben kezdte el a babák árusítását.

Egy év múlva már 50 ezer dollárt (10,5 millió forintot) keresett, amit következő projektjébe, a My EZ Mail nevű internetes szolgáltatás létrehozásába fektetett. A vállalkozás havonta 3000 dollárral (635 ezer forinttal) növelte a kiskorú mágnás bankszámláját.

Ezután két másik társával együtt egy internetes hirdetésekkel foglalkozó oldalt hoztak létre. Az ötletgazda 15 évesen havonta 500-600 ezer forintot keresett, 19 éves korában pedig vagyona meghaladta az egymillió dolláros (210 millió forint) álomhatárt.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5