Derűre borút

Címkék: borút, bortúra, ajánló, weboldal, borkaland

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

(X)

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A bor mindenütt jó, de a legjobb otthon, ahol született: egy tizenkét Celsius-fokos pince forró nyárban és hideg télben egyaránt kellemes, a jó bor pedig ezenkívül tavasszal és ősszel is jól esik. Balaton, Eger, Tokaj, Sopron, a Mátra, Szekszárd - a bor hazánk legszebb tájain terem. Úgy látszik, a szőlő tud valamit.

Borral ismerkedni a legkellemesebben bortúrán, borúton lehet. A borokról ilyenkor maguk a borászok beszélnek, méghozzá úgy, hogy a boruk is szinte megszólal.


A pincéket sorra járva megismerkedhetünk az adott vidék boraival


Ráadásul egy többnapos borkaland a nyári szezonban nemcsak baráti, hanem valódi családi program is lehet: az ízlelőbimbók fejlesztése egybeköthető Balaton parti strandolással, túrázással a villányi hegyekbe, egy kis wellness-szel egy közeli gyógyfürdőben, vagy éppen az évről évre sokasodó kulturális és gasztro-fesztiválok valamelyikével.

Persze már az is komoly sportteljesítménynek tekinthető, ha a pincék közti távolságot gyalog tesszük meg. Ha a nyaralás nem a bor köré szerveződik, akkor is érdemes például a borúsabb napokból borosabb napokat csinálni, és pincét látogatni. Ez nagyjából 5 ezer forint körül kalkulálható, és biztos, hogy tartalmaz négy-ötfajta bort, borkorcsolyát, helyenként akár komolyabb melegételt is. Egy szó, mint száz: a bortúra olyan extrém sport, amelynek a hullámlovaglással és a magashegyi turizmussal ellentétben Magyarország az ideális terepe, mert a huszonkét borvidék közül mindenki talál kedvére valót.


A szőlőültetvényeket is megtekinthetjük

 
Persze, hogy meg is találhassuk a megfelelőt, nem árt egy olyan információs adatbázis, amely a hazai pincészeteket és az egyéb turisztikai látnivalókat és programokat összefogva tárja elénk. A jó hír az, hogy a borászszakma közösségi összefogásának eredményeként ez az információegyüttes létrejött, és néhány napja mindenki számára elérhető a www.borkaland.hu címen.

A Nemzeti Bormarketing Program keretében elkészült Borkaland borturisztikai élményportál a hazai borvidékek jellegzetes borait, borászatait és borturisztikai szolgáltatóit mutatja be részletesen, és  izgalmas borkalandokra csábít. A Borkaland portál kirándulástervező szolgáltatása a látogatók egyedi igényei, preferenciái alapján személyre szabott bor-élménycsomagokat kínál, benne borkóstoló-, szállás-, étterem- és túraajánlóval.

Az ideális borkaland kiválasztását eseménynaptár és a június közepétől elérhető közösségi funkciók is segítik: a regisztrált felhasználók tapasztalataikat és véleményüket  szöveges és fényképes élménybeszámoló formájában is megoszthatják egymással.

Így a borkedvelő látogatók még biztosabban dönthetnek arról, hogy mikor melyik borvidéket és pincéket érdemes felkeresni.

 

 

 

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5