15 millió forintot kapott chips-receptjéért egy fiatal nő

Címkék: milliomos, recept, Walkers, Egyesült Királyság

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Milliomos lehet az a 27 éves brit családanya, aki megnyerte a burgonyaszirmot gyártó Walkers cég által kiírt receptversenyt. Emma Rushin több mint 15 millió forintnak megfelelő összeget kapott, és évente ennél többet is kaszálhat.

Egy Emma Rushin nevű brit családanya nyerte meg a Walkers cég "Do us a Flavour" (Találj ki egy ízt) című receptversenyét. A nőt a termékek eladásából származó bevétel egy százaléka illeti meg a jövőben.


Emma Rushin nyerte meg az ízversenyt


A cég szerint előreláthatólag a családanya évente legalább 57 ezer fontot, azaz 18,2 millió forintot fog keresni "találmányának" köszönhetően. Ez a összeg ennél magasabb is lehet, attól függően, hogy mennyire lesz népszerű a termék.

Az asszony, aki bolti eladóként dolgozik, azt tervezi, hogy vásárol egy házat, elmegy nyaralni és vesz magának néhány szép dolgot. Valóra válhat régi álma is, hogy szülésznő legyen. "Eddig azért nem foglalkozhattam ezzel, mert nem volt rá pénzem" - mondta Emma Rushin. "Két kisgyereket nevelek, és nem tudtam félretenni. De az is lehet, hogy többet nem is kell dolgoznom" - tette hozzá.

A családanya receptjeivel bejutott a hat legjobb pályázó közé, akiket Heston Blumenthal televíziós séf választott ki. Az általuk kitalált termékek már januárban az üzletekbe kerültek, és a brit fogyasztók ezek közül választották ki azt, ami nekik a legjobban ízlett. Több mint egymillió ember részt a szavazásban, és Emma Rushin  szalonnás-tojásos-paradicsomos kreációja több mint 230 ezer voksot szerzett.

Rushin a napokban vette át a szavazás nyertesének járó 50 ezer fontos (16 millió forintos) csekket, és nagyon büszke magára.
 
Volt már arra példa korábban is, hogy valaki nem kifejezetten csúcsgasztronómiai fogásokkal tett szert milliós jövedelemre. Todd Wilbur Las Vegas-i séf például abból gazdagodott meg, hogy felfedte a gyorséttermekben kapható ételek otthoni elkészítésének fortélyait.

Először a Big Mac elkészítését tette közzé, majd a KFC, a Pizza Hut, a Burger King és a TGI Fridays következett. 1993-ban sikerült kiadnia a Top Secret Recipes (Szigorúan titkos receptek) című könyvet, és miután az egyik főzőműsorba is meghívták, a könyv első 10 ezer példánya azonnal elkelt. Az eljárásokat ismertető könyvekből mintegy 4 millió példányt adott el, és több mint 400 étel elkészítését kísérletezte ki.


 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5