Éjszakai élet a művésznegyedben

Címkék: műgyűjtők, aukció, rendezvény, luxus

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Tizennyolc galériában várták a művészetek iránt érdeklődőket a budapesti galériás negyedben, a 12. Műgyűjtők éjszakáján. A programok között kiállítás-megnyitók, tárlatvezetések és koncertek között válogathatott a nagyközönség. Az aukciós és egyéb tárlatok természetesen továbbra is megtekinthetők.

Igazi tavaszi idő fogadta az immár 12. alkalommal megrendezett Műgyűjtők Éjszakájának vendégeit. A megnyitókra, koncertekre, vagy egyszerűen egy kis társasági életet élni érkezők nemcsak a kiállítóterekben gyűltek.

Sokan beszélgettek a járdán, támasztották a Falk Miksa utca házait, és ültek a kávézók, kisvendéglők asztalainál. Még megnyitó is zajlott az utcán, a Haas Modern Művészeti Galériában Papp Oszkár ikon-jellegű fejábrázolásaiból nyílt tárlat. A május 30-ig látható Sorsképek című kiállítás megnyitójának közönsége nem fért a galériába, így az esemény az utcán zajlott.


A művek és közönségük (fotók: Onucsán Ete)


A Ferenczi és Tsai Aukciósház és Galéria egymást követő két napon, május 20-án és 21-én rendezi meg XX. századi bútor és design, valamint XX. századi grafika és festmény aukcióit. Az üzletben az árverés anyagából válogatott kiállítással várják az érdeklődőket, a kirakatban ötletes installációval bíztatják iparművészeti értékkel bíró bútorok vásárlására az érdeklődőket, a Műgyűjtők Éjszakáján élő zene szólt a kiállítóterekben.  

Bő egy hétig, május 16-ig látható még a Stoll’Art Galériában Szebeni András (holtakról, élőkről) című fotó-kiállítása, amelyen többek között Pilinszky János, Mészöly Miklós és Polcz Alaine, Hernádi Gyula, Kaszás Attila, Albert Györgyi, Faludy György, Perczel Zita, Kardos G. György és Petri György portréi tekinthetők meg. A fotós ezen az esten maga mutatta be képeit a közönségnek.

Érdemes ellátogatni a Műgyűjtők Éjszakáján megnyílt Plakátgalériába is, a legújabb üzletet a plakátok alatt és az utcán ünnepelte a közönség. Magyarország egyetlen modern és régi plakátok kereskedelmével egyaránt foglalkozó galériája az 1900-as években készült ritkaságoknak és az utóbbi évek e műfajhoz tartozó grafikai remekeinek is helyet ad, és a negyvenes-nyolcvanas évek jellegzetes plakátjai sem hiányoznak.

Május 18-ig látható a Pintér Galériában a MissionArt Galéria és a Pintér Aukciósház május 19-én sorra kerülő közös tavaszi aukciójának anyagából rendezett kiállítás. A 279 tételt bemutató tárlat kétharmada klasszikus, egyharmada pedig kortárs művekből áll össze. A Pintérben a Műgyűjtők Éjszakájához már hozzátartozó jó hangulatú koncertet is szerveztek, ezen az esten a Grencsó Bio Kollektív játszott.


Szebeni András maga mutatta be műveit

A MissionArt Galériában továbbra is a nagybányai mester, Balla Béla Folyóparton című, 200 ezer forintos értékű olajfestményét tekinthetik meg a jótékonykodni vágyók és vásárolhatnak 1000 forintért nyereményszelvényt annak reményében, hogy a képet szűk két hét elteltével haza is viszik. A két galéria ugyanis felajánlotta a festményt, a nyertes szelvényt az aukción, május 19-én sorsolják ki. A szervezők a bevétel egészét a Vakok Intézetében zajló képzőművészeti képzés fejlesztésére fordítják.

Reigl Judit Déroulement (Folyamat) című sorozatát láthatják a művészetkedvelők az Erdész & Makláry Fine Arts galériában. A nemzetközi szakmai körökben is nagy elismertségnek örvendő, Franciaországban élő festőművész különleges technikával készített alkotásai május végéig tekinthetők meg.

Ugyancsak május 16-ig nézhetik meg az érdeklődők a fiatal londoni művész, Karl Bielik tárlatát az Art Factory Galéria II-ben. A Londonból Magyarországra autóval érkezett alkotó az utazás és a budapesti tartózkodás során szerzett élményeit fogalmazta meg a festővásznon. Figyelme középpontjában többnyire a mások által "figyelmen kívül hagyott és elhagyatott" áll.

A B55 Kortárs Galériában Absztrakt és erotika címmel adnak helyet annak a kiállításnak, amelyen elsősorban a geometrikus és lírai absztrakt műveket alkotó fiatal művészek, valamint olyan idősebb alkotók munkáiból válogattak, akiknek neve már elismert az irányzaton belül. A tárlat június végéig látható.

A következő Műgyűjtők éjszakájára 2009. július 30-án kerül sor.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5