Gazdag program a csütörtöki Műgyűjtők Éjszakáján

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A 2006 augusztusában életre hívott rendezvényből ez lesz a 12-dik. Plakátgaléria, aukciós tárlatok, Karl Bielik londoni festőművész alkotásai és koncertje, belsőépítészeti kiállítás, nemzetközi szőnyegszakértő előadása, absztrakt és erotikatárlat várja többek között az érdeklődőket. A Műgyűjtők Éjszakájának rendezvényei szokás szerint ingyenesek, helyszín a Falk Miksa utca és környéke.

A Plakátgalériába látogatók az 1900-as években készült ritkaságok mellett húsz-harminc esztendővel ezelőtt készült plakátokat, valamint az utazás, a film, a sport, a politika, a szocreál, a kereskedelem és a szerencsejáték témakörét feldolgozó alkotásokat tekinthetnek meg.


Újra kikerül az utca fölé a molinó


A Ferenczi Enteriőrben a közönség több mint 4000 eredeti és felújított állapotban lévő bútor közül válogathat, a Haas Modern Művészeti Galériában Sorsképek címmel Papp Oszkár festőművész alkotásaiban gyönyörködhetnek az érdeklődők. A Stoll Art Kortárs Galériában Szebeni András fotóművész vezetésével látható a 21 kézi analóg technikával készült fotográfiát felvonultató tárlat, amelyen többek között Pilinszky János, Kaszás Attila, Albert Györgyi és Faludy György portréja tekinthető meg.

A gazdasági válságra reagálva közösen rendez tavasszal aukciót a MissionArt Galéria és a Pintér Aukciósház. A piachoz alkalmazkodva alacsony induló liciteket kínálnak a gyűjtőknek. A mintegy 280 tétel mindegyikét bemutató kiállítás, melyen 180 klasszikus és 100 kortárs alkotás látható, a Műgyűjtők Éjszakáján nyílik a Pintér Galériában.

A Ferenczi és Tsai Aukciósház és Galériában a bútor- és design-aukció mellett kiállítás nyílik a XX. századi festmény- és grafikai aukció anyagából. Tárlatvezetésen vehet részt a publikum a B55 Kortárs Galériában rendezett Absztrakt és Erotika című kiállításon, amelynek anyagát 23 kortárs fiatal művész főként geometrikus és lírai absztrakt műveiből válogatták.

A Grencsó Bio Kollektív a Műgyűjtők Éjszakáján a Pintér Galériában ad koncertet, a Dénes Galériában Peter Bichler, az osztrák szőnyegtársaság elnöke és a szőnyegtársaságok nemzetközi szövetsége vezetőségi tagja tart előadást, többek között a keleti szőnyegek világkonferenciája kapcsán.

Karl Bielik angol festőművész kiállítása az Art Factory Galéria II-ben lesz látható. A magyar gyökerekkel rendelkező Bielik a londoni művészvilág sokoldalú egyénisége; többek között műteremkomplexumot vezet Hackney-ban és tagja a Lark zenekarnak, amely tavaly ősszel jelentette meg első albumát. Karl Bielik a Műgyűjtők éjszakáján is fog zenélni.

Reigl Judit Déroulement-sorozata az Erdész és Makláry Fine Arts-ban látható, a Haas Galériában pedig Weszely Ernő zongora- és tangóharmonika-koncertje lesz. A Műgyűjtők éjszakájának látogatói a MissionArt Galériában ezer forintos nyereményszelvényeket vásárolhatnak.

A május 19-i sorsoláson a szerencsés nyertes a nagybányai mester, Balla Béla Folyóparton című olajfestményének tulajdonosa lehet; a szervezők a bevétel egészét a Vakok Intézetében zajló képzőművészeti képzés fejlesztésére ajánlják fel.

Ezeken kívül több állandó kiállítással és további eseményekkel várják az érdeklődőket az este folyamán. A programok szokás szerint ingyenesek. További információk a rendezvény honlapján.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5