Kastélyt kap a kormánytól a hercegnő és az edző

Címkék: arisztokrata, kastély, esküvő, hercegnő

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Viktória svéd trónörökösnő és jegyese, Daniel Westling a jövő évi esküvő után saját kastélyba költözhet. A Stockholmtól északra fekvő Haga kastélyt a svéd kormány bocsátja a pár rendelkezésére.

Fredrik Reinfeldt miniszterelnök csütörtökön bejelentette, hogy a svéd kormány a pár rendelkezésére bocsátja az eddig vendégházként használt, Stockholmtól északra fekvő Haga kastélyt. A svéd király itt született és itt is töltötte gyermekkora nagy részét.


Nincs lakásproblémájuk


Reinfeldt hozzátette: először meggyőződtek róla, hogy Viktória és a jövendőbeli Daniel herceg is a kastélyban szeretne élni, ezután hozták a kormányrendeletet, amely az 1966-ban átvett épületet ismét a királyi udvarnak engedi át.

A pár 2010. június 19-én járul az oltárhoz. Addig Stockholmtól nyugatra, a Mälar-tó mellett fekvő Drottningholm kastély területén lévő lakásban laknak. Itt élnek Viktória szülei, azaz a királyi pár is, XVI. Károly Gusztáv svéd király és neje, Szilvia királyné.

A királyi család "munkahelye" ennek ellenére a Stockholm óvárosában lévő palota marad.

A királyi család nem örül a rangon aluli házasságnak, és nem veszik jó néven, hogy a trónörökösnő leendő férje egy egyetemi végzettséggel nem rendelkező személyi edző.
 
Viktória hercegnő 1980-tól várományosa a svéd trónnak. Ekkor vált ugyanis az alkotmány módosítása révén lehetővé, hogy az uralkodó legidősebb gyermeke nemétől függetlenül örökölje a trónt. Férje hercegi címet kap, de király soha nem lehet.A svéd királyi család 31 éves tagja diplomáciai területen dolgozik. 2003-ban egy német bulvárlap azt állította, hogy titokban házasságot kötött Nikolaosszal, Dánia és Görögország hercegével, emiatt bocsánatot kellett kérni a hercegnőtől.


Svédország alkotmányos monarchia, a király nem rendelkezik politikai hatalommal, bár igen népszerű alattvalói körében. 


 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5