Ismét lóversenypálya lesz a Hősök terén

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

2009. május 30. és június 1. között rendezik meg az idei Nemzeti Vágtát a Hősök terén. A verseny első helyezettje 28 millió forintot vihet haza.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc gyermekhőseinek emlékére rendezik meg május 30. és június 1. között a Nemzeti Vágta futamait a Hősök terén Budapesten.

A rendezvény idén egybeesik a Magyar Hősök Emléknapjával és a gyermeknappal is, amelyek mindegyike május utolsó hétvégéjére esik. A Hősök terét május 30-án lezárják, és egy teljes hosszú hétvégére lóversenypályává alakítják, mondta Geszti Péter, a rendezvény kreatív igazgatója a sajtó képviselőinek rendezett tájékoztatón kedden.

nemzetivagta.hu
Fotó a tavalyi vágtáról


A fesztiválon több újdonsággal is várják az érdeklődőket, többek között az Országkonyhával, amely Magyarország népi szakácsművészetéből ad ízelítőt, az Andrássy úton berendezett Vágta Korzón pedig minden induló magyar település megmutathatja kulturális és kulináris életének büszkeségeit.

Vasárnap, május 31-én az előfutamokat rendezik meg, másnap a középfutamok és a döntő szórakoztatja a publikumot. A következő napon, az olimpikonok futamán négy volt öttusázó olimpiai, illetve világbajnok verseng egymással. A mozgáskorlátozott lovasok többhetes országjáró túrájának végső állomásaként lovasbemutatót tartanak.

A jótékonysági sztárfutamon többek között Oszter Alexandra, Terecskei Rita, Stohl András és Pintér Tibor vágtáznak, nyereményüket alapítványoknak ajánlják fel.
 
Gyerekek alkotásait várja a Kicsihősöm című gyermekrajzpályázat, és szintén a fiatalabb korosztályt célozza meg a Kishuszár Vágta, amelyre 10 és 16 év közötti fiatalok nevezhetnek; a jelentkezők jótékonysági futamon vesznek részt, amelyen 138 cm marmagasságú pónival lehet indulni.

Idén a versenyen kizárólag a 65-ös handicap szám alatti lovak versenyezhetnek, a csúcstelivéreket kizárták, hogy ezzel is növeljék az esélyegyenlőséget.
 
A baleset megelőzése érdekében a start utáni első kanyar íve a tavalyihoz képest laposabb ívű lesz, ami még biztonságosabb fordulást tesz lehetővé, a kanyarokban lévő védőszivacssor pedig tíz méterrel hosszabb lesz. A lovasok idén a tavalyinál még hosszabb, a teljes gerincet oltalmazó gerincvédőben indulhatnak a versenyen, ennek használatát a nyergelőbíró ellenőrzi majd.

A fesztiválon korlát- és magasugratás, történelmi lovasjátékok, éjszakai lovasparádé és hagyományőrző huszárverseny is látható majd. A versenyen a tavalyi győztes kivételével minden település nettó kétmillió forint nevezési díj ellenében vágtázhat. Az előfutamok győztesei 1 millió forinttal térhetnek haza, míg a döntőbe jutott lovasok nevezőinek díja további egymillió forint. A verseny első helyezettje 28 millió forintot vihet haza.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5