Deluxe főoldal

Módosították, de így is csúcs Overdose pályarekordja

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A versenyszervező módosította Overdose vasárnapi időeredményét, így a magyar paripa valós ideje 52.6 másodperc helyett 54.6 volt. A The New York Times szerint Overdose nemzeti hős lett, aki reményt ad a magyaroknak a krízis sújtotta időkben.

A 12. futama után is veretlen négyéves mén elsőként mért ideje 52.6 mp volt, ám ezt két másodperccel rosszabbra változtatták a szakértők. Ennek ellenére így is a kontinens egyik legjobb teljesítménye.

Overdose - hátán a világ legjobb zsokéjának tartott, belga születésű, de francia engedéllyel versenyző Christophe Soumillonnal - nyolc hosszal nyerte a program kilencedik futamát, amelyre becslések szerint több mint 25 ezer érdeklődő volt kíváncsi. Ekkora tömeg Imperial 1963-as futása óta nem fordult meg a Kincsem Parkban.
    
- "A nap egyetlen negatívuma, hogy az elavult fogadási rendszer összedőlt a túlterheltség hatására" - mondta Vajtó Lajos, a Nemzeti Lóverseny Kft. ügyvezető igazgatója, aki szerint Imperial futásán sem voltak ennyien a Kincsem Parkban. - A 9. és 10. futamra megtett fogadásokat így névértéken váltották vissza. Hozzátette: "Ez nem először fordult elő, ezért szorgalmazza az országos hálózat kiépítését, s van lehetőség rá, hogy már idén megvalósulhat ez a terv."

mti
A The New York Times a címlapján írt "Dózi" sikeréről


    
A magyar ló, amelynek becsült értéke ötmillió euró, május 4-én utazik Angliába, ahol júliusig négy verseny vár rá, s az ascoti versenyekre kell csúcsformába hozni.

A hétfői The New York Times címlapján közölt cikket és képet a magyar ménről. A lap szerint a telivér a magyar Seabiscuit, az amerikaiaknak a 30-as évekbeli gazdasági válság idején reményt adó legendás versenyló.
 
Overdose nemzeti hős lett a krízis sújtotta Magyarországon - fogalmazott a tekintélyes napilap azzal kapcsolatban, hogy a versenyló hatalmas fölénnyel nyerte meg vasárnap a budapesti Kincsem Parkban rendezett OTP-Hungária Nagydíjat, s ezzel 12. versenye után is veretlen maradt.
    
A cikk szerzője szerint úgy tűnik, hogy a magyarok a versenyló kapcsán saját magukra gondolnak, akiket szerintük alulértékelnek és lebecsülnek. A The New York Times szerint nem lehet eltúlozni azt a büszkeséget, amelyet ez a sok csalódáson keresztülment kis nemzet érez Overdose miatt. A már a hitelválság előtt eladósodott és lanyhán növekedő gazdaságú Magyarországon egy ideig nem az állami segélyekről és csődökről, hanem a versenylóról volt szó, amelyet Kincsemhez, minden idők egyik leghíresebb lovához hasonlítanak.
    
A lap részletesen leírta az állat történetét, utalva arra, hogy az angliai Newmarketben 2006-ban mindössze 3500 dollárért vásárolt ménért már 6,5 millió dollárt is kínáltak. Tulajdonosa azonban nem hajlandó áruba bocsátani; mint fogalmazott, az ember nem adja el az álmait.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5