A kötvénycsaló arcképével díszített golflabdát üthetnek az áldozatok

Címkék: golf, Madoff, csaló, kötvény, stressz

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Király Levente

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Madoff-féle csalás egyik áldozata elhatározta, hogy anyagilag kíván profitálni az esetet körülvevő felhajtásból. Olyan golflabdákat árul, amelyeken Madoff mosolygó arca látható.


Golflabda Madoff arcával
A Wall Street történetének alighanem legnagyobb méretű, mintegy 65 milliárd dolláros kötvénycsalását elkövető Bernard Madoff sok ezer befektetőt károsított meg. Közéjük tartozott Walker Manzke is, aki az állását is a csaló üzletember miatt veszítette el, ám most egy leleményes vállalkozással megpróbál hasznot húzni a botrányból. Olyan golflabdákat árul ugyanis, amelyeken Madoff mosolygó arca látható, ezek csapkodásával pedig, állítása szerint, nagyszerűen le lehet vezetni a feszültséget.

Tavaly decemberben vallotta be Bernard Madoff, a Nasdaq elektronikus tőzsde egykori igazgatója, hogy befektető vállalata egyfajta piramisjátékként működött, ami az évek során több tízmilliárd dolláros veszteséget halmozott fel. Madoff áldozatai között nagy nemzetközi bankok, rengeteg kisbefektető, és olyan hollywoodi hírességek is voltak, mint Steven Spielberg vagy John Malkovich.

Walker Manzke állását veszítette el, édesanyja vállalata pedig több millió dollárt bukott Madoff miatt, a New York-i fiatalember ezért úgy állt bosszút Madoffon, hogy az üzletember mosolygós arcképét golflabdákra nyomtatta, és ezek püföléséből még üzletet is csinált.

Sleazeballs nevű termékét, ami egy szójátékra alapul (az elnevezés jelentése az angol szlengben "mocsok"), bárki megrendelheti az interneten dobozonként 17,95 dollárért, vagyis mintegy 4000 forintért. Egy csomagban három labda található.

A máris nagy népszerűségnek örvendő Sleazeballs legnagyobb előnye Manzke szerint, hogy Madoff önelégülten mosolygó arcát büntetlenül lehet csapkodni, és ezzel a feszültséget levezetni.

Bár még csak néhány hete került piacra a termék, már a továbbfejlesztésén is gondolkodik az ötletgazda, aki azt tervezi, hogy minden hónapban más és más, közutálatnak "örvendő" személyiség arca kerül majd a golflabdákra, hogy ne csak Madoff áldozatai állhassanak bosszút ilyen módon gyűlöletük tárgyán.

Nem ez az első alkalom, hogy Madoff személyével összefüggő, feszültséglevezető termékeket árulnak. Agyonverhető Madoff-figurát is piacra dobott korábban egy amerikai gyártó, a vörös öltönyben, három ágú vasvillával felruházott Mini-Madoff 99,95 dollárba, vagyis közel 23 ezer forintba kerül, igaz, ebben az árban csak a törhető figura van benne, kalapácsról a megrendelőnek kell gondoskodnia.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5