Megvettek egy 138 éves királyi tortaszeletet

Címkék: torta, király, Viktória, Lujza, esküvő, eladó

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Ki fizetne közel ötvenezer forintnak megfelelő összeget egy szelet tortáért, amely ráadásul a legkevésbé sem friss, hiszen már 138 éves? Viszont egy királyi esküvőről származik, 1871-ben Viktória angol királynő lányának, Lujza hercegnőnek a menyegzőjén tálalták fel.

A napokban kalapács alá került tortaszelet minden bizonnyal az utolsó "túlélője" Viktória királynő negyedik leánya, Lujza hercegnő Lorne márkijával kötött esküvői fogadásának. A birminghami Antiques for Everyone által 145 fontért (48 ezer forintért) eladott sütemény korábban bizonyos John Shepherd tulajdona volt, aki egy kenti nemesi család leszármazottjától tett szert a cukrászati kincsre.

telegraph.co.uk
A történelmi sütemény kalapács alá került


A pergamennel védett, szokatlan történelmi tárgy mindössze 2,5 centis darab a Lujza hercegnő esküvői fogadásán felszolgált 1,5 méteres tortából, amelynek teljes súlya 102 kilót nyomott. A tortacsoda elkészítése három hónapot vett igénybe.
 
A maga idejében az esküvő igencsak nagy port vert fel, mivel a hercegnő egy nála alacsonyabb rangú alattvalóhoz ment feleségül, ahelyett, hogy egy másik királyi házból választott volna magának férjet.

A legdrágább - ehető vagy csak megcsodálható - desszertek tavalyi rangsorát a Forbes Traveler magazin állította össze.

Ilyen például a hat darab, mentával díszített, marinált eperből és krémből álló édesség. Az 1,4 millió dolláros (310 millió forintos) árat egy 5 karátos rózsaszín gyémántgyűrű indokolja, amely egykor Sir Ernest Cassel, a híres brit bankár tulajdonában volt, aki a 20. század elején kora egyik leggazdagabb emberének számított.

A millió dolláros desszertet fehér kesztyűs pincérek szolgálják fel, ha valaki úgy dönt, hogy kifizeti ezt az összeget. Az édességhez egy külön jazz-zenekar is dukál és persze egy különterem, a Bourbon Streetre néző erkéllyel. A ház ajándéka egy 1825-ös Charles X kristályból készült likőrszett is, amelynek értéke 24 850 dollár (5,5 millió forint).

A bangkoki Chocolate Variation ("Csokoládévariációk") nevű desszert jóval olcsóbb árkategóriát jelent, a Lebua Hotel különlegessége "mindössze" 640 dollárba (141 ezer forintba) kerül. A szálloda Mezzaluna nevű olasz éttermében szolgálják fel.

Az összegért egy pezsgőalapú sorbet-t kapunk, ami a 2000-es évjáratú Louis Roederer Cristal Brut-ból készült, mellé arannyal bevont, ehető levelek, egy felespohárnyi creme brulée Perigord szarvasgombával, egy kis epres csokoládémousse, illetve egy szelet csokoládétorta kerül. A desszerthez jár egy pohárnyi a nagyon ritka és nagyon drága Moyet Tres Vieille Grande Champagne No. 7 italból. Ebből a különlegességből a becslések szerint mindössze 1000 üveg létezik.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5