260 millióra büntették a fogyasztógurut

Címkék: milliomos, per, fogyókúra, büntetés, Lipomed

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

800 ezer fontos büntetést kapott egy brit üzletember, aki súlycsökkentő szérum forgalmazásával tett szert vagyonára. A csodaszerként reklámozott injekcióról kiderült, hogy maradandó elváltozásokat okozó allergiás reakciókat válthat ki.

dailymail.co.uk
Williams nem tud fizetni
Duncan Williams feleségével, dr. Yelena Watkinsszal együtt egy szója felhasználásával készült injekciót fejlesztett ki. A készítményt a házaspár Flabjab néven árulta a fogyni vágyó ügyfeleknek.

Annak ellenére, hogy a hatóságok nem engedélyezték az injekció forgalmazását és használatát, és a kormány is utasította a kezelések felfüggesztését, igen nagy volt az érdeklődés a 250 fontba (80 ezer forintba) kerülő eljárás iránt.

A házaspár a zsírleszívás alternatívájaként reklámozta a készítményt. Az ügyfeleknek azt mondták, hogy a Flabjab felveszi a harcot a cellulitisszel és a tokával is. A milliomos és felesége néhány hét alatt több mint 25 ezer fontot (8 millió forintot) profitált a termékből.

2004-ben az egészségügyi hatóságok felszólították őket arra, hogy szüntessék meg az injekció árusítását. Az utasításnak a házaspár nem tett eleget. 2005 októberében a hatóságok lefoglaltak néhány készítményt, és sikerült azonosítaniuk 1100 vevőt.

A vizsgálatok során kiderült, az injekció két nőnél komoly allergiás reakciókat váltott ki. Egyiküknek, aki egy showműsorban látta először a fogyasztószert, feldagadt a karja, egy másik páciens pedig, aki az állába kapta az injekciót, fájdalmas, az arcán és a nyakán megjelenő duzzanatokról számolt be. A nő arca nem nyerte vissza eredeti alakját.

A bíróság szerint a kezelés módosította az asszony arcának szerkezetét, és a felelőtlen fogyasztógurut 800 ezer font (257 millió forint) megfizetésére ítélte, amelyet hat hónapon belül kell előteremtenie. Ennek elmulasztása esetén a férfi négy évre rács mögé kerül.  

A felesége, Dr. Yelena Watkins 2006-ban életét vesztette egy autóbalesetben. Az asszony 2,9 millió fontos (933 millió forintos) vagyont hagyott hátra. Ennek ellenére az üzletember, aki maga is milliókat is keresett a termékkel, azt állította a bíróságon, hogy nem tudja kifizetni a kért összeget.

Williams birtokában van egy 600 ezer font (193 millió forint) értékűre becsült házrész Birminghamban, ezenkívül egy 850 ezer fontos (274 millió forintos) házzal is rendelkezik. Bankszámláin 388 ezer font (125 millió forint) volt összesen, egy 36 ezer fontos (11,6 millió forintos) autóval jár, és csak Cartier órája 3000 fontot (966 ezer forintot) ér.

Az üzletember összvagyona valamivel több, mint egymillió font, azaz 322 millió forint.

A terméket betiltották, de a Lipomed továbbra is forgalmaz különféle készítményeket. Williams azt állította, hogy a felesége saját magán tesztelte a fogyasztószert, és meg volt győződve arról, hogy veszélytelen.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5