Floridai luxusapartmanjába jár nyaralni a gazdag képviselőpár

Címkék: milliomos, Egyesült Királyság, gazdag, luxus

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Peter és Iris Robinson az Egyesült Királyság legjobban fizetett alsóházi képviselői, közös éves keresetük tavaly közel 200 millió forintnak megfelelő összeg volt. A házaspár három luxusotthont, többek között egy floridai nyaralót tart fent adófizetők által biztosított jövedelemből.

A 60 éves Peter Robinson és felesége, Iris összesen 572 ezer fontot (189 millió forintot) keres egy évben, írta a News of the World című brit lap.

A lap szerint Robinsonék az Egyesült Királyság legjobban fizetett alsóházi képviselői. Kétszer annyit keresnek, mint más politikus házaspárok, ugyanis nemcsak a Nothern Ireland Assembly-ben (Észak-Ír Parlamentben) tevékenykednek, hanem számos más politikai tisztséget is betöltenek.

www.newsoftheworld.co.uk
Robinsonék évente 81 millió forintot tesznek zsebre


Iris Robinson például négy pozíciót mondhat a magáénak: amellett, hogy parlamenti képviselő, többek között egy egészségügyi bizottságban is dolgozik, és városi tanács tagja. Míg egy átlagos képviselő, akinek a házastársa nem a kollégája, évente 18 ezer fontot (közel 6 millió forintot) keres, Robinsonék  évente 246 ezer fontot (81 millió forintot) tesznek zsebre.  

Annak ellenére, hogy a házaspár jogszerűen tesz szert a sokjegyű fizetésre, hatalmas jövedelmük felháborítja a brit választópolgárok jelentős részét.

A pár egy elegáns, 490 ezer fontos (160 millió forintos) belfasti házban él, mindketten felvették a második otthon után járó támogatást, ami összesen 40 ezer fontos (13 millió forintos) pluszt jelent a családi kasszában.

A pár belfasti, pazarul berendezett háza a lap szerint inkább emlékeztet egy milliomos üzletember, mintsem kollégáik szerényebb otthonára. Minden egyes helységet drága freskók, csillárok és szobrok díszítenek.

Robinsonék ezen kívül rendelkeznek egy londoni, Temze folyóra néző luxusapartmannal és egy floridai nyaralóval is, összesen 1,3 millió font (426 millió forint) értékben. Csak a londoni és belfasti repülőjegyekre 20 ezer fontot (6,5 millió forintot) költöttek.

Az asszony három Minivel is rendelkezik, régebben egy MG típusú sportkocsival látták Londonban, újabban pedig egy nyitott tetejű Audival mutatkozik.

326 ezer fontnyi (107 millió forintnyi), munkájukkal járó költségüket az adófizetők állják. A kiadások közé tartozik az alkalmazottak bérének kifizetése is, ami évente eléri az évi 150 ezer fontot (49 millió forintot). A képviselők saját gyerekeiket és egyikük feleségét foglalkoztatják.

2007-ben egyik fiukat rajtakapták, hogy egy másik férfival folytat viszonyt, nem sokkal azután, hogy Mrs. Robinson hangot adott a homoszexuálisokról alkotott igen negatív véleményének a BBC Ulster egyik adásában.

A milliomos házaspár szóvivője a számos üggyel, a különböző településeken fenntartott irodákkal magyarázza a költségeket, és véleménye szerint kevesebb, az adófizetők pénzéből fedezett  kiadásuk van, mint az Észak-Írországi Parlament más tagjainak, az pedig, hogy mire költik a fizetésüket, csak rájuk tartozik.

Az egyetlen képviselő házaspár, aki Robinsonéknál is gazdagabb, Ed Balls és Yvette Cooper. Mindketten kabinetminiszterek, és közösen 592 ezer fontot (194 millió forintot) keresnek évente.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5