Több luxust kínál Horvátország

Címkék: luxus, hotel, szálloda, Horvátország

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az idegenforgalom fejlesztése jegyében gyarapodnak a luxusszállodák Horvátországban. Megnyílt az Isztriai-félsziget első ötcsillagos szállodája, megújul Dubrovnik legnagyobb hotelje és Splitben 1200 ággyal bővül a szállodai férőhelyek száma.

Az elmúlt években a horvát idegenforgalmi beruházások egyik kiemelt területe lett a magas színvonalú szállodák fejlesztése. Ennek megfelelően számos alacsonyabb kategóriájú hotelt újítottak fel és nyitottak meg a korábbinál több csillaggal, és sorra épülnek új, luxuskategóriába sorolható és egész évben nyitva tartó szálláshelyek.


Március közepén adták át Rovinjban az Isztriai-félsziget első ötcsillagos szállodáját, a Monte Mulinit, amely kiemelkedő gasztronómiai élményeket is kínál. Honlapja szerint a horvát tulajdonú Maistra társaság 27 millió euróból építette meg a londoni Wimberly Allison Tong & Goo tervezőiroda által megálmodott hotelt, amelyben 107 szobát és 10 apartmant alakítottak ki.


Az Isztriai-félsziget első ötcsillagos szállodája


Dubrovnikban májustól várja a vendégeket a négycsillagos Valamar Lacroma Resort, amelyet a város legnagyobb kongresszusi szállodájaként határoztak meg. A zágrábi székhelyű Valamar cégcsoport 22 szállodát üzemeltet az országban, az új dél-dalmáciai hotelt 250 millió kuna (mintegy 10 milliárd forint) beruházással építette meg.

A több mint 800 ágyas komplexumban ezer fő befogadására alkalmas kongresszusi termet és további hét kisebbet is kialakítottak. A fürdőzésre vágyóknak ezer négyzetmétert is meghaladó alapterületű wellness-részleget építettek.

Közép-Dalmáciában ugyancsak egyszerre folynak felújítások és új építkezések, Splitben például az idén négy új vagy kibővített hotelt adnak át, amelyek révén 1200 ággyal gyarapodik a tengerparti város szálláshely-kapacitása. A Horvát Idegenforgalmi Közösség tájékoztatása szerint hamarosan átadják az ötcsillagos, 500 ágyas Hotel Marjant, valamint a négycsillagos, 543 férőhelyes Hotel Splitet.

Mindezek mellett a háromcsillagos Consul férőhelyeit is duplájára, 74 ágyasra bővítették, és még egy 60 ágyas szálloda is épül a világörökségként számon tartott Diocletianus-palota közelében. Néhány kilométerre Splittől, Solinban szintén ötcsillagos szállodafejlesztés részeként nyílik meg az idei turisztikai szezonra a 91 szobás Hotel President.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5