Deluxe főoldal

Új patkóval startol Overdose

Tar Zsuzsanna

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Friss patkót kapott Overdose, a négyéves angol telivér. Az eseményt újságírók hada követte, hiszen a magyar csodaló felkészülésének egyik legfontosabb fázisához érkezett. Overdose idei szezonja április 19-én kezdődik a Kincsem Parkban.

Nyilvánosan patkolták meg Orverdose-t, akinek április 19-én, vasárnap a Kincsem Parkban kezdődik meg az idei szezon. A tizenegy futás óta veretlen magyar ló a hazai verseny után a tervek szerint Angliába utazik, hogy összemérje erejét a kontinens legjobbjaival.

Az új évadban Overdose hátára a világ egyik legjobb zsokéját, Christophe Soumillont ültetik, így ketten a legrangosabb versenyeken mutathatják meg magukat már a tengerentúlon is.


Deluxe Magazin
"Dózi" nyugalommal viselte a patkózást
Az elhasználódott patkókat a tulajdonos elajándékozza. Kettőt elárvereznek, a pénzből a Semmelweis Egyetem 1. számú Gyermekklinika, illetve több, lovasterápiával foglalkozó szervezet részesül. Egyet ajándékba kap a főszponzor, Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója, illetve Losonczi Gábor producer, aki négymilliárd forintos költségvetéssel filmet készít Kincsemről, a legismertebb magyar versenylóról.


Deluxe Magazin
Budinszki Barbara a telivér munkalovasa
Overdose kovácsának nagyobb a felelőssége, mint azt egy laikus gondolná, hiszen tőle függ, hogy a telivér mennyi idő alatt szokja meg az új patkót, hogy nem kap-e ín- vagy patagyulladást.

"Idő kell a lovaknak is, hogy megszokják az új patkót. Olyan ez, mint amikor az ember új cipőt vesz magának, azt is be kell járatni" - mondja Mikóczy Zoltán, a mén tulajdonosa. Az állatnak 1-2 nap szükséges, hogy megszokja az új patkót, aztán újra jöhet a terhelés.

"Dózinak", ahogyan a tulaj és gondozói nevezik, rosszabb a patája minősége, mint a lovak legtöbbjének, ezért erre külön, kiegészítő vitamint adnak neki. A patkolásra egyébként nagyjából 6-7 hetente kerül sor, különösebb felhajtás nélkül.   

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5