Fabergé-múzeumot nyit a milliomos

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egy orosz gyűjtő, Alekszandr Ivanov nyitja meg a világ első Fabergé-múzeumát, méghozzá Németországban. Bár a férfi Moszkvába készült a meglepetéssel, a szerinte mindent gátoló bürokratizmus miatt feladta tervét és inkább Baden-Badenbe költözteti kincseit.

A Fabergé ékszereknek szenteli múzeumát az orosz Alekszandr Ivanov. Az alig ismert műgyűjtő április 9-re várja az érdeklődőket Baden-Badenben, ahol Fabergé legszebb műveit mutatja be a nagyközönségnek.

AFP
A Fabergé-tojások egyes darabjai több tízmillió dollárt érhetnek

A milliomos számításai szerint a múzeum életre hívása 17 millió euróba (ötmilliárd forintba) kerül, ebből egymilliót csupán a védelmi rendszer kiépítésére költött el. A belépő a tárlatra 20 euró (hatezer forint) lesz.

Baden-Badennak csaknem 55 ezer lakosa van és évente mintegy 800 ezer turista látogatja meg nevezetességeit, ebből 35 ezren oroszok. Ivanov számításai szerint évi százezer látogató is fedezné a múzeum kiadásait.

Az üzletember megjegyezte, hogy hazafinak tartja magát, ezért először Moszkvába akarta telepíteni a tárlatot, ám a moszkvai ingatlanok magas ára és a mindent körbeölelő bürokrácia hamar elvette a kedvét.

A kollekciót mintegy 3000 tétel alkotja, 1,5 milliárd dollár értékben. Egyik leghíresebb darabja a Rothschild-féle Fabergé-tojás, amelyet Ivanov a londoni Christie’s-nél vett meg egy aukció során 2007-ben, 18,5 millió dollárért (40 millió forint).

A Fabergé cég tavaly alakult újjá az orosz család leszármazottainak közreműködésével. Az új vállalat a tojások mellett más hagyományos termékeket is gyártani fog a nagy elődök mintájára.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5