Zoknit lopnak az orosz milliomosok külföldi bejárónői

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egyre kevésbé tudnak megbízni háztartási alkalmazottaikban az orosz gazdagok, ugyanis tömegesen kapják el őket lopás közben. Az enyves kezű alkalmazottak mindent elvisznek, legyen az sampon, táska vagy zokni.

A válság a Moszkva közelében lévő Rubljovka úti luxus lakónegyedet is érinti, ezért mostanában állítólag nem számít igazán elegánsnak a vagyonnal dicsekedni. Ennek ellenére a drága, külföldi bejárónők maradtak, pedig a Komszomolszkaja Prvada című orosz lap azt írja, egyre rosszabb a hírük.

A háztartási alkalmazottak ugyanis egyre többet lopnak, de nem "csak" gyémántot vagy egyéb drága ékszereket, mint a "régi szép időkben", hanem zoknit, sampont, krémeket és rúzsokat is elcsennek. Sokan panaszkodnak, hogy nem éppen olcsó márkás táskájuk, cipőjük, esetleg ruhájuk is eltűnt, ám erre néhány esetben későn jöttek rá, hiszen a rubljovkai háziasszonyok gardróbja általában óriási. 

Külföldről jönnek a beosztottak

Nagyjából hat-hét évvel ezelőtt terjedt el a rubljovkai luxusnegyedben az a divat, hogy az ott élők a Fülöp-szigetekről kezdtek el bejárónőket alkalmazni. Erényüknek az számított, hogy szerények, tiszták voltak, ráadásul nem beszélték az orosz nyelvet. Ez pedig azt jelentette, hogy a család bárkivel bármiről hangosan beszélhetett, de akár veszekedhetett is, a történtek a ház falain belül maradtak.

evropa-kipr.com
Nehéz megtalálni egy külföldi bejárónőt, ha eltűnik a pénzzel


Napjainkban azonban kezd megszűnni a Fülöp-szigeteki alkalmazottak varázsa, hiszen "ipari méretekben" kezdték el őket szállítani az erre szakosodott irodák, akik nem fektettek túl sok erőt a leendő bejárónők jó hírnevének ellenőrzésére. Azok pedig elkezdetek az orosz gazdagok házaiból kihordani mindent, ami csak mozdítható. Megtalálni pedig szinte lehetetlen őket.

Történetek

Egy rubljovkai feleség elárulta, hogy napjaikban egyre nehezebb megtalálni a közös nyelvet az alkalmazottakkal. - Elkényeztettük a bejárónőinket - vallotta be - hiszen elvárják, hogy autón hozzuk-vigyük őket a munkába, főzni sem hajlandóak, mert mint mondják, ez a szakács dolga, ráadásul követelik a fizetett szabadságot is. Hát mi vagyunk mi, állami intézmény? - tette hozzá dühösen.

Az ismert műsorvezető, Lera Kudrjavceva arra panaszkodott, hogy tőle az edényeit, sőt, az élelmiszereit is lopják az alkalmazottak, akik olykor súlyos károkat is okoznak. Volt egy eset, amikor megkérte a bejárónőt, hogy kefével tisztítsa meg a méregdrága szőrmebundáját, ám a hölgy úgy döntött, inkább kimossa.

Aki esélyes

Rubljovkán állítólag senki sem szeret családtagokat vagy közeli ismerősöket alkalmazni, de vannak egyéb "érdekes" kritériumok is. A mostanában sikeres pályázótól elvárják, hogy legyen moszkvai és vékony. A gazdagok ugyanis azt vallják, ha valaki teltebb, az egészségtelenül él, nehezen mozog, és ráadásul a látványa nem túl esztétikus.  

A fizetések

Manapság, a krízis idejében egy rubljovkai kertész 30 ezer rubelt (197 ezer forintot) kap havonta, egy bejárónő 40 ezer rubelt (230 ezer forintot), a nevelőnő 45 ezer rubelt (296 ezer forintot), egy jobb olasz szakács pedig akár több ezer eurót is hazavihet munkájáért.

Léteznek levonások is, amelyek akkor lépnek életbe, ha kiderül például, hogy a ház alkalmazottja titkokat árult el a család életéből.

Az átlagos rubljovkai ház legalább háromezer négyzetméteres, ezért biztonsági őr, kertész, a fűtésért és a légkondícionálásért felelős alkalmazott, szakács, egy vagy két nevelőnő, minimum két bejárónő dolgozik a birtokon, és valaki, aki a beosztottakra is figyel.

Az orosz énekesnő, Lada Dance nyitott egy saját irodát, amely alkalmazottakat közvetít az elit házak lakóinak.


Szerinte a fényűző életvitelt folytató emberek gyakran maguk tehetnek a lopásokról, hiszen nem figyelnek az értékeikre, szétdobálják azokat, illetve tárva-nyitva hagyják a széfeiket, vagyis saját maguk viszik kísértésbe az alkalmazottakat.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5